O proje Sakaryalı dövmecileri harekete geçirdi

Televizyon Programcısı Müge Anlı tarafından başlatılan ve kendini ifade edemeyen engellilere ve alzheimer hastalarına verilecek numara sayesinde kaybolduklarında bulunmaları halinde kimliklerinin tespit edilmesi amaçlanan 'Sevgi İzi' projesi bir süre önce başladı.

Kayıpların daha kolay ve kısa sürede bulunması için başlatılan projeye ilk hafta dolmadan 3 bin kişi kayıt olmuştu. Müge Anlı 1 milyon kişinin sevgi izi yaptırmasını beklediğini söylerken, "Sevgi izi", öncelikle başta engelliler olmak üzere kaybolma riski olan tüm bireylere yapılmaktadır. Ancak engelli olunmasa da her birey ayrı ayrı sevgi izi yaptırabilecek. Yakınlarının veya kendilerinin kaybolma riski olduğunu düşünenler Sevgi İzi Kayıt Formunu doldurarak başvuruda bulunacaklar. Formu doldurup kaydet butonuna tıkladığınızda sistem bir numara veriyor. O numara sol kola yazdırılıyor. O kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi onun güvencesi olacak.

Ücretsiz yapılıyor

Sakarya'da da "Sevgi İzi" projesine gönüllü olarak katılan dövmeci Osman Suel, "Müge Anlı'nın başlatmış olduğu proje, engelli arkadaşların kaybolduklarında bulunmaları için oluşturulan bir kodlama sistemdir. Benibuldular.com sitesinden alınan bir numara var. Engelli arkadaşlar alzheimer hastaları veya yakınları bu siteden bir numara alıyor. Bize bu numaraya getirdiklerinde biz bu numaraları dövmeleştiriyoruz. Kaybolduklarında bu numaralar sisteme girilip bulunmaları kolaylaşıyor. Bunun için herhangi bir ücret talep etmiyoruz. Bu zaten gönüllü yapılacak olan bir iştir" şeklinde konuştu.

İşte Osman Suel'in açıklamaları:
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]