O proje icradan satıldı

Sapanca’nın en büyük devre mülk projesi olarak lansmanı yapılan Sapanca Hills icradan satıldı. Mağdurlar tepki gösterdi.

 2 bin 700 mağduru olan projeyi icradan, 9,5 milyon liraya satıldı. Sapanca Hills’den devre mülk satın alanların dolandırıldıkları iddiasıyla açtıkları dava nedeniyle icradan elde edilen gelir, dava sonuçlanana kadar yedieminde kalacak. Sapanca Kurtköy’de ki projeden devre mülk satın alan mağdurlar Çelebi Gayrimenkul’un kendilerini dolandırdığı iddiasıyla dava açmışlardı.

HUKUK MÜCADELESİ

Projeyi inşa eden firma ile mağdur avukatının hukuk mücadelesi sonrasında satış gerçekleşti. Mağdurların avukatı Özay Turan açılan dava sonuçlanana kadar satışın ertelenmesi yönünde karar alınmasını sağlamış ancak karşı tarafın itirazı ile mahkeme Sapanca Hills Residence’nın icradan satışının ertelenmesi yönündeki kararı bozdu.

YEDİ EMİNDE TUTULACAK

Sapanca’nın Kurtköy Mahallesi’nde toplam 10 bin 400 metrekarelik alan üzerinde yapımına başlanan tanıtımları ve sponsorlukları ile geniş bir kitleye ulaşan Sapanca Hills Residence, 18 milyon 379 bin 107 lira bedelle Sapanca İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkartıldı. Devre Mülkün yüzde 50’si 9 buçuk milyona projenin inşaatını üstlenen firma tarafından satın alındı. 2 bin 700 civarında mağduru olduğu belirtilen projenin yarısı bugün yapılan icradan satış ile Cabir Oto-Ulusay Yapı firmasına geçti. İhaleyi kazanan firmanın ödeyeceği bedel dolandırıcılık davasının seyrine kadar yedi eminde tutulacak.

MAĞDURLAR TEPKİ GÖSTERDİ

Devre mülk satın alarak dolandırıldıklarını iddia eden bir grup vatandan, önce projeyi icradan satışa çıkaran ardından da yüzde 50’sini satın alan firmanın sahibine tepki gösterdiler. Mağdurlar ile yüklenici firma arasında ki gerilimin büyümesini araya giren polisler önledi..
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]