O mucizede Sakaryalı itfaiyecilerin de katkısı var

4 yaşındaki Ayda bebek İzmir depreminde enkaz haline gelen Rıza Bey Apartmanı'ndan tam 91 saat sonra kurtarıldı. Kurtarma çalışmasına katılan Sakarya Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı personeli Levent Onur; " Sadece tebessüm etti. Konuşamadık. Uykudan mahmur uyanmış gibiydi. Ne olduğunu anlayamadı, toparlamaya çalıştı" dedi.

4 yaşındaki Ayda bebek İzmir depreminde enkaz haline gelen Rıza Bey Apartmanı'ndan canlı olarak çıkarıldı.

EKİPLER ANNESİNİ KURTARMAYA ÇALIŞIYOR

Arama kurtarma ekiplerinden alınan bilgilere göre Ayda bebek, annesinin bacaklarının arasında korunaklı bir şekilde bulundu.

Ayda'nın enkaz altındaki annesinin son durumu hakkında herhangi bir bilgi elde edilemezken, arama kurtarma ekiplerinin anne için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Ayda'yı kurtaran ekipler arasında Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kurtarma ekibi de yer alıyor.

Kurtarma çalışmasına katılan Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kurtarma ekibinden Levent Onur; "Sakarya’dan geliyoruz. Buraya intikal ettik. Beyaz eşyanın olduğu yerde yaşam alanı vardı. Bu mucizeler bizim yorgunluğumuzu da elimizden alıyor. Bulduğumuzda elini oynatıyordu. Sağlık durumunda bir sıkıntı yoktu. Sarışın, 3,5 yaşında. Bulaşık makinasının olduğu bölgeye kendisi devrilmiş, yaşam merkezi açmış kendine. Takdir-i ilahi. Biz de babayız, 6 yaşında bizim de evladımız var, 1 Kasım’da doğum günüydü. Doğum gününde Elif ve Ayda bebek bize müjde verdi. Sadece tebessüm etti. Konuşamadık. Uykudan mahmur uyanmış gibiydi. Ne olduğunu anlayamadı, toparlamaya çalıştı. Sağlık durumu çok iyi. Sıkıntı olmadığını gördük. İlk müdahaleyi orada yaptık. Gördükten 1 saat, 1 saat 15 dakika sonra çıkardık. 1. katta bulundu. Tekrar kontroller sağlanacak." dedi. 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]