O lisede iş garantili Tekstil Teknolojisi bölümü açıldı

Akyazı Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Tekstil Teknolojisi alanı açıldı. Yetişecek öğrenciler ilçedeki fabrikalarda istihdam edilecek.


Okul Müdürü Enver Ekici, okullarında 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılından itibaren Tekstil Teknolojisi Alanı (Tekstil Boya Apre ve Laborantlığı Dalı) açıldığını duyurdu.

İlçedeki Tekstil Sanayi kuruluşları olan Aydın Örme A.Ş., Little Big Çak Tekstil  A.Ş. ve Kadifeteks Mensucat Sanayi A.Ş. ile Nilüfer Hatun MTAL arasında  ''Okul Sanayi İşbirliği Sakarya Modeli'' protokolü yapıldığını bildiren Ekici; "Yapılan protokol, okulda yeni açılan Tekstil Teknolojisi Alanına temrinlik malzeme, araç gereç ve donanım temini , öğrencilerin staj imkanı ve mezun olduklarında istihdamı konularını kapsamaktadır" dedi.

Okul Müdürü Enver Ekici, söz konusu alana önümüzdeki yıl 9. sınıfa öğrenci alınacağını kaydederek; "Okulumuzda  alanın açılmasına katkı sağlayan Akyazı Kaymakamımız Yakup Güney'e , İlçe Milli Eğitim Müdürümüz  Recep Özdemir'e , Akyazı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Z. Şinasi Bayraktar'a ve ilçemizdeki Tekstil Sanayi kuruluşlarına teşekkür ederiz.

 Özellikle tekstil Sanayi kuruluşlarının nitelikli eleman ihtiyacını karşılama, öğrencilerimizin istihdamını arttırma ve ülke ekonomisine katkı sağlama açısından, ilçede Tekstil Teknolojisi alanın açılmasının büyük önem taşıyor" diye konuştu.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]