O derneğin üyeleri hakim karşısına çıktı

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla dava açılan 3'ü tutuklu 9 sanık hakim karşısına çıktı. 

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile yakınları katıldı.

Kimlik tespitlerinin yapılması ve Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamenin özetinin okunmasının ardından, sanıklar savunmalarını yaptı. 

Tutuklu sanık öğretmen Murat Y., savunmasında, 2012 yılında Sakarya'ya geldiğini ve FEM Dershanesinde matematik öğretmeni olarak çalıştığını söyledi. 

İstanbul ve Sakarya'da çalıştığı şirketlerin maaşı Bank Asya'dan ödediğini belirten Murat Y., "Bu bankaya talimatla para yatırmadım. 'ByLock' tespit edilen hat benimdir fakat bu programı indirmedim ve kullanmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum." dedi. 

Tutuklu sanık yüksek lisans öğrencisi Cihan Ö. de üniversiteyi Sakarya'da okuduğunu söyledi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Başaran Gençlik Derneğinin broşürlerini kampüsün kafeteryasında gördüğünü, arkadaşlarıyla dernek adına gerçekleştirilen futbol turnuvasına katıldığını öne süren Cihan Ö., "Derneğin faaliyetlerinden yararlanmak için üye oldum. Öğrenci olduğum için aidat ya da bağış adı altında para ödemedim. Derneğe sınav zamanlarında ders çalışma amaçlı gidiyordum, sohbetlere katılmadım, yapılıp yapılmadığını da bilmiyorum." diye konuştu. 

Sanık, üniversitede başarılı olduğu için birçok vakfa burs başvurusunda bulunduğunu ve kazandığını dile getirerek, "Hesap işletim ücreti almadıklarından dolayı vakfa bursu Bank Asya'ya yatırmalarını istedim. Öğrenciydim, hesaba para yatırmam söz konusu değildir. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı talep ediyorum." iddialarında bulundu.

Tutuksuz sanık B.A. da 2008 yılından beri FEM Dershanesinde danışman olarak çalıştığını, 15 Haziran 2016 tarihinde ayrıldığını kaydetti. 

Dershanede çalışırken topluma yararlı bir dernek kurulacağının söylendiğini, kendisinin de bu derneğe üye olduğunu savunan B.A, "Yönetim kuruluna seçilmişim, sadece imza attım, yönetim kuruluna seçildiğimden haberdar değilim, aidat ödemedim, faaliyetlerine katılmadım. Dernekte sohbet düzenlenip düzenlenmediğini bilmiyorum. FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği suçlamasını kabul etmiyorum, beraatıma karar verilmesini talep ediyorum." dedi. 

Avukatlar da müvekkillerinin savunmalarına katıldıklarını, suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, sanıkların tahliyelerini ve beraatlarını istedi.

Duruşmada görüşü sorulan cumhuriyet savcısı, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti. 

Tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına, "ByLock" yazışma içeriğinin İl Emniyet Müdürlüğü'nden istenmesi için müzekkere yazılmasına karar veren mahkeme, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, KHK ile kapatılan Başaran Gençlik Derneği üyesi 3'ü tutuklu 9 sanık hakkında "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlamasıyla 7 yıl altışar aydan on beşer yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. 
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]