O caninin akıl sağlığı yerinde çıktı

Hendek ilçesinde iki yıl önce cesedi bir çuval içinde bulunan 7 yaşındaki Ömer D.'i tecavüz edip boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklu bulunan Ö.A. (62) için Adli Tıp Kurumu akıl sağlığının yerinde olduğu yönünde rapor verdi.

Başpınar Mahallesi'nde 9 Temmuz 2013'de kaybolan Ömer D.'in cesedi, çuval içinde bulunmuştu. Cesedi çuval içinde taşıdığı öne sürülen ve vatandaşların fark etmesi üzerine çuvalı bırakıp kaçtığı iddia edilen Ö.A., polis tarafından yakalanmıştı. Katil zanlısı, boğazını keserek intihar teşebbüsünde bulunmuştu. Yapılan otopside çocuğun boğularak öldürüldüğü belirlenmişti. Cinayet soruşturmasında Ö.A.'nın resmi nikahlı eşinden 38 yıldır haber alınamadığı ortaya çıkmıştı. Resmi nikahlı eşi için kayıp başvurusunda bulunmadığı öne sürülen katil zanlısının dini nikahlı ikinci eşinden olan 4 çocuğunu da resmi nikahlı eşinin üzerine kaydettirdiği ileri sürülmüştü.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan Ö.A., akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilmişti. Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirilen sanık hakkında rapor hazırlanarak mahkemeye gönderildi. 

Raporda muayeneleri yapılan Ö.A'nın cezai sorumluluğunun müessir ve kişi de şuur ve harekat serbestisini ortadan kaldıracak veya azaltacak mahihet ve derecede herhangi bir akıl sağlığı ve zeka geriliği saptanamadığı belirtildi. Adli dosya tetkikinde sanığın mezkur suçu işlediği sırada fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını idrak etme ve bu fiil ile ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta akli arızanın içinde olduğuna delalet edecek herhangi bir tıbbi bulguya rastlanmadığının ifade edildiği raporda, Ö.A'nın suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu vurgulandı. 

Sanığın yargılandığı duruşmaya bugün devam edildi. Sanık duruşmaya cezaevinden video konferans yoluyla katıldı.
 
SR - Özel Haber
 
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]