Nakliyeciler Sitesi'nde silahlı çatışma

Arifiye ilçesinde bulunan nakliyeciler sitesindeki bir iş yeri uzun namlulu silahlarla tarandı. 1 ölü, 6 yaralı!

Olay, bugün saat 12.30 sıralarında Arifiye ilçesi 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Nakliyeciler Sitesinde meydana geldi. İş yeri önüne üç otomobille gelen silahlı kişiler, yazıhaneyi kurşun yağmuruna tuttu. İçeride bulunanların bazıları kendilerini kaçarak kurtarmaya çalıştı. Ancak kurşunların hedefi olan 7 kişi yaralandı. Silahlı çatışmanın sebebi konusunda bilgi verilmezken, olay yerinde adeta can pazarı yaşandı.

Silahlı çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara bölgede bulunan hastanelere sevk etti. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.. Özel Harekat Polisleri de olay yerine gelerek önlem aldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un da olay yerine gelerek bilgi aldığı öğrenildi.

Kaçan otomobillerden bir tanesi polis ekipleri tarafından yakalandı. İki otomobilin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.


Vali Coş Olay yerinde konuştu:

Olay yerinde incelemelerde bulunan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, gazetecilere yaptığı açıklamada, saldırının Nakliyeciler Sitesi'ndeki bir kamyon firmasına yönelik yapıldığını söyledi.

Araçlarıyla 20'den fazla olduğu söylenen kişinin firma önüne gelerek silahlı saldırı gerçekleştirdiğini aktaran Coş, "Şu ana kadar intikal eden bilgilere göre 1'ii ağır, 6 yaralı var. Yaralılar çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Şüphelilerin yakalanmasına yönelik hem merkezdeki hem de ilçelerimizdeki güvenlik kuvvetlerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Komşu il ve ilçelere de haber verdik, onlar da alarm durumunda. İnşallah tamamı yakalanacak ve adalete teslim edilecek." diye konuştu.

Çeşitli hastanelere kaldırılan 6 kişiden birinin durumunun ciddiyetini koruduğunu belirten Coş, yaralılara acil şifa diledi.

Vali Coş, tıbbi olarak bütün imkanların seferber edildiğini vurgulayarak, "Olayın şüphelilerinin yakalanması konusu jandarma ve polisimiz tarafından devam ettirilmekte. Hendek ilçemizde de olayla ilgisi olduğu değerlendirilen 3 kişi yakalandı. Çalışmalarımız bütün boyutlarıyla devam ediyor. Bu olaya karışan tarafların yeni bir çatışma meydana getirmemesi için de güvenlik kuvvetlerimiz gerekli tedbirleri almış durumda." dedi.

Bir gazetecinin olayın neden çıktığını sorması üzerine Vali Coş, şunları kaydetti:

"Kişilerin veya firmaların arasındaki anlaşmazlık olabilir. Bu, tahkikat sonrası ortaya çıkacak. O konuda bir şey söylememiz mümkün değil. Biz olayın tekrar büyümemesi, faillerin ortaya çıkması konusundaki çalışmaları değerlendiriyoruz. Hastanede de gerekli tedbirleri aldık. Saldırganların bir kısmı araçlarını buraya terk edip gidiyorlar. Şu andaki boş kovanlara göre uzun namlulu silah alameti görülmüyor."

Sakarya'da 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen silahlı saldırıda, 1 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, OSB'deki Nakliyeciler Sitesi'nin önüne gelen yaklaşık 20 kişilik gruptan bazı kişiler, çevreye ateş etmeye başladı. Açılan ateş sonucu 7 kişi yaralanırken, saldırganlar kaçtı.

Yenikent Devlet, Toyotasa Acil Yardım ve Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanelerine kaldırılan yaralılar Nihat O, Yalçın C, Galip Y, Salim Ö, Özay Ç, Fedai İ. ve Diyar A. tedavi altına alındı.

Saldırıda ağır yaralanan Lise öğrencisi Diyar A., yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Ekiplerin olayın aydınlatılması için başlattığı çalışmalar devam ediyor.
Arifiye ilçesinde bulunan Nakliyeciler Sitesinde çıkan silahlı çatışma sonucunda, çatışmanın ortasında kalarak hayatını kaybeden 15 yaşındaki lise öğrencisi Diyar Ayan gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze namazı sonrasında aile yakınları saldırganların bir an önce yakalanmasını istedi.

Arifiye ilçesi 1. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakınlarında bulunan Nakliyeciler Sitesinde bir iş yeri yaklaşık 20 kişinin silahlı saldırısına uğramış, iş yerinden çıkan kişiler ile saldırganlar arasında silahlı çatışma çıkmıştı. Ümit Erdal Meslek Lisesi ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan 15 yaşındaki Diyar Ayan, öğle tatiline çıkarak yemek yemek için Nakliyeciler Sitesi içerisinde bulunan lokantaya gitmek istedi. Çıkan silahlı çatışma sonrası, çatışmanın ortasında kalarak vurulan Diyar Ayan, olay yerine gelen sağlık ekiplerince Yenikent Devlet Hastanesine kaldırılmış, Ayan burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişti. Talihsiz gencin cenazesi İstanbul Adli Tıp Kurumuna gönderilerek otopsi yapıldıktan sonra, Erenler ilçesi Tepekum Mahallesindeki evine getirildi. Burada alınan helallik sonrasında Diyar Ayan’ın cenaze namazı, ikindi namazı öncesi Erenler ilçesi Bahçeli Caminde kılındı. Cenaze namazına aile yakınları, okul arkadaşları ve çok sayıda seveni katıldı.

Kılınan cenaze namazı sonrasında Diyar Ayan’ın amcası Tunay Ayan, “Benim düğünüme gelecekti, ben onun cenazesine geldim. Katillerin bir an önce yakalanmasını istiyoruz, bunu Diyar'ımıza yapanların Allah bin bir türlü belasını versin” diyerek tepkilerini dile getirdi. Ayan’ın cenazesi Emirdağ Mezarlığına defnedildi.

Arifiye ilçesinde bulunan nakliyeciler sitesindeki bir iş yeri uzun namlulu silahlarla taranmış, 1 kişi ölmüş 6 kişi yaralanmıştı. Meydana gelen silahlı çatışma sonrası gözaltına alınan 10 kişi adliyeye sevk edildi.

1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Nakliyeciler Sitesinde iki grup arasında silahlı çatışma çıkmış, çıkan bir çatışmada bir lise öğrencisi hayatını kaybederken 6 kişi yaralanmıştı. Çatışma sonrasında araştırmalarını derinleştiren polis ekipleri konuyla ilgili 10 kişi gözaltına almıştı. Şahıslar emniyetteki işlemlerinin ardından alınan sağlık raporunun sonrasında adliyeye sevk edildi.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz günlerde Arifiye ilçesi 1. Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Nakliyeciler Sitesinde bir iş yeri önüne üç otomobille gelen silahlı kişiler, yazıhaneyi kurşun yağmuruna tuttu. İçeride bulunanların bazıları kendilerini kaçarak kurtarmaya çalıştı. Ancak kurşunların hedefi olan 7 kişi yaralandı. Silahlı çatışmanın sebebi konusunda bilgi verilmezken, olay yerinde adeta can pazarı yaşandı.

Silahlı çatışmanın ardından bölgeye çok sayıda sağlık ve polis ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralılara bölgede bulunan hastanelere sevk etti. Hastaneye kaldırılan yaralılardan biri yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.. Özel Harekat Polisleri de olay yerine gelerek önlem aldı.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un da olay yerine gelerek bilgi aldığı öğrenildi.

Kaçan otomobillerden bir tanesi polis ekipleri tarafından yakalandı. İki otomobilin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Olayla ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.

Sakarya'da 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 10 şüpheli tutuklandı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olayla ilgisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 10 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı.

Tutuklama talebiyle Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 10 şüpheli, tutuklandı.

Gözaltına alınan diğer 16 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

- Olay

1. OSB'deki Nakliyeciler Sitesi'nin önüne dört gün önce gelen yaklaşık 20 kişilik gruptan bazıları, çevreye ateş açmış, açılan ateş sonucu 7 kişi yaralanmıştı. Saldırıda ağır yaralanan Diyar Ayan, Yenikent Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Diyar Ayan, saldırının yapıldığı Nakliyeciler Sitesi yakınında bulunan Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisiydi.

Silahlı saldırı olayı ile ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olayla ilgisi olduğu iddiasıyla 26 kişi gözaltına alınmıştı.
Sakarya'da 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 14 şüpheli adliyeye çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olayla ilgisi olduğu iddiasıyla gözaltına alınan 14 şüpheliden 12'sinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye getirilen 12 şüphelinin savcılık sorguları devam ediyor.

Gözaltına alınan diğer 2 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiği bildirildi.

- Olay

1. OSB'deki Nakliyeciler Sitesi'nin önüne 25 Nisan'da gelen yaklaşık 20 kişilik gruptan bazıları, çevreye ateş açmış, açılan ateş sonucu 7 kişi yaralanmıştı. Saldırıda ağır yaralanan Diyar Ayan, Yenikent Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Diyar Ayan, saldırının yapıldığı Nakliyeciler Sitesi yakınında bulunan Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisiydi.

Silahlı saldırı olayı ile ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olayla ilgisi olduğu iddiasıyla 26 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 10 şüpheli, 30 Nisan'da çıkarıldıkları Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.
 Sakarya'da 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen silahlı saldırıyla ilgili adliyeye sevk edilen 14 şüpheliden 6'sı tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla salıverildi.

Alınan bilgiye göre, Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olayla ilgisi olduğu iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edilen 14 şüphelinin savcılık sorguları tamamlandı.

Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan şüphelilerden 6'sı tutuklandı, 8'i adli kontrol şartıyla salıverildi.

Gözaltına alınan diğer 2 kişinin ise emniyetteki işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturmanın tüm yönleriyle devam ettiği bildirildi.

Olay

1. OSB'deki Nakliyeciler Sitesi'nin önüne 25 Nisan'da gelen yaklaşık 20 kişilik gruptan bazıları, çevreye ateş açmış, açılan ateş sonucu 7 kişi yaralanmıştı. Saldırıda ağır yaralanan Diyar Ayan, Yenikent Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Diyar Ayan, saldırının yapıldığı Nakliyeciler Sitesi yakınında bulunan Ümit Erdal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisiydi.

Silahlı saldırı olayı ile ilgili Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, olayla ilgisi olduğu iddiasıyla 26 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyette işlemleri tamamlanan 10 şüpheli, 30 Nisan'da çıkarıldıkları Sakarya Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklanmıştı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]