Müteahhitlerden bankalara veryansın

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak hükümetin kredi ve bankacılıkla ilgili açıklamalarına rağmen bankacıların sistemi tıkayan uygulamasına sert tepki gösterdi. Bayrak “Bankacılar ülke batsın, ekonomi çöksün’ diye bekliyor.

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak hükümetin ucuz kredi konusunda yaptığı açıklamaların bankalar tarafından uygulanmadığını ve kamuoyunda ciddi bilgi kirliliği ve yanlış anlaşılmalara neden olduğunu söyledi. Bankaların ekonomi canlı iken müteahhitlerin peşinde koşarken piyasada daralma yaşanınca, kendilerini koruma adı altında ekonomiyi hançerlediklerini söyledi.

 

KARŞI KARŞIYA GELİYORUZ

Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak “İnşaat sektörü piyasanın lokomotifi. İnşaatçı bina yapmadığında sektörde ki paydaşları kadar kamu yatırımları da etkileniyor. Şehirde inşaat hareketliliği durduğunda belediyeler maaş ödemekte sıkıntı çekiyor. Müteahhitler kimseden ayrıcalık beklemiyor. Ekonomi Bakanımız bir açıklama yapıyor. Veya hükümet yetkilileri ekonomik gidişatla ilgili bir program açıklıyor. Vatandaşta ve piyasalarda beklenti oluşuyor. Ancak kamu ve özel bankaların temsilcileri yapılan açıklamanın aksine uygulamalarda bulunuyor. Bu durum sektör temsilcilerimiz ile vatandaşı karşı karşıya getiriyor”

KREDİ SORUNU

Bayrak “Ülkede ki ekonomik daralma ile birlikte bankacılık sektörü müteahhitleri riskli grup görüp kredi vermemeye başladı. Hükümetin yetkilileri ucuz konut kredisi açıklaması yapıyor. Vatandaş ile bizleri karşı karşıya getiren bir durum oluşuyor. Bankacılar dün peşinden koştukları müteahhitlere bugün oyun oynuyor. Bankacılar sanki ekonomi çöksün, işler dursun diye uğraş veriyor. Şehirleri imar eden, ekonominin lokomotifi sektörün temsilcilerine bugün yapılan muamelenin başka bir açıklaması olamaz. Bankalar ile hükümetin açıklamaları arasında ki bu tutarsızlığın ortadan kaldırılması gerekiyor”

İŞLER DÜZELECEK

Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak “Seçimlerin ardından işler düzelecek. Ekonominin seyri değişecek. Piyasalarda ki daralma sona erince bugün ülke batsın, ekonomi çöksün diyen bankacılar yine para satmak için sektör temsilcilerinin peşinden koşacak. Beklentimiz geçmişte birlikte yol yürüdüğümüz bankacılar veya bugünün fırsatçılarının yarınları da düşünmeleri. Müteahhit battığında veya sanayicinin işleri bozulduğunda kaybeden bankalar olacak. Bankacılar hükümete şirinlik yapıp müteahhit veya girişimcinin canına okumaya kalkmasın. Aynı gemideyiz ve gemi batarsa herkes zarar görür”

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]