Misafirler için harcanan ödenek açıklandı

Koronavirüs tedbirleri kapsamında İspanya, Fransa, İngiltere, Polonya, Ukrayna, Almanya, Hollanda, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri ve Kuveyt'ten tahliye edilen çoğunluğu öğrenci,  2 bin 540 vatandaşımız yurtdışından getirilerek Gençlik ve Spor Bakanlığımıza bağlı KYK'nın yurtlarında 14 gün süre ile misafir edildi.

BU süreçte AFAD Müdürlüğü; karantina süresince misafirlerin kaldığı 6 adet KYK yurdunda 30 AFAD personeli dönüşümlü olarak görev yaptı.
 
Yurtlarda konaklayan misafirlerin beslenme dışındaki temel ihtiyaçları karşılandı.
 
Misafirlerin dışarısı ile irtibatları (yakınlarının getirdiği malzemelerin ulaştırılması vb. talepleri gibi) ve gerekli yönlendirmeler yurtlarda görev yapan AFAD personelleri aracılığıyla sağlandı. Yurtların her türlü temizlik hizmeti ve buna ait lojistik, AFAD tarafından sağlandı.
 
Yurtlarda kalan 2 bin 540 misafirin karantina süreleri bitenler ikamet ettikleri 77 ile ücretsiz bir biçimde AFAD koordinasyonunda gönderildi.

Otobüslerle gönderilen misafirlere maske temin edildi.
 
AFAD Gönüllülerimiz koordine edilerek Kaymakamlıklarda oluşturulan "Vefa Sosyal Destek" gruplarına görevlendirildi ve Valilikçe temin edilen yardım kolilerinin dağıtımında, yaşlıların ihtiyaçlarının tespit ve temininde görevlendirildi.
 
 
Değişik illerde 14 günlük karantina süresini doldurup ilimize gelen  vatandaşların ikamet ettikleri adreslerde de 14 gün karantina süreçlerini doldurması için ilçe Kaymakamlıklarıyla koordinasyonu AFAD tarafından yapıldı.
 
Covid-19 sürecinde 112 çağrı merkezimize gelen çağrı sayısındaki aşırı artışları karşılayabilmek için, 23 çağrı karşılayıcı, 4 kişide temizlik elemanı olmak üzere toplam 27 kişi alındı.
 
11.Tüm bu iş ve işlemler için AFAD Başkanlığı tarafından gönderilen acil yardım ödeneğinden 1 milyon 738 bin 682 lira harcama yapıldığı açıklandı.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]