Minik Eymen hayata tutunamadı

Yaşaması için kampanyalar başlatılan, herkes tarafından sevilen SMA hastası 9 aylık Eymen bebek, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Sakarya’da, SMA hastası 9 aylık Eymen bebeğin iyileşebilmesinin yolunu açacak olan yurt dışında geliştirilmiş ilacın 2 dozu için başlatılan kampanyada 1 milyon 22 bin 80 lira toplanmıştı fakat ilaçların tamamı için 300 bin TL eksikti.

Minik Eymen daha fazla dayanamadı ve 13:00 civarında tedavi gördüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayata gözlerini yumdu...

Eymen'in ölümü büyük üzüntü yarattı. Neziha Çapkın hastanenin bahçesinde oğlunun elbisesini koklayıp ağlarken, baba Metin Çapkın ise yere oturarak ağladı. Metin ve Neziha Çapkın'ı yakınları ve hastane çalışanları teskin etmeye çalıştı.

Minik Eymen'in cenaze namazı ikindi namazına müteakip Karasu ilçesinin Adatepe Mahallesi'ndeki Türkköyü Sokak'ta bulunan Türkköyü Camii'nde kılınacaktır.

 Sakarya'da, Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastası 8,5 aylık Eymen Çapkın, gözyaşları içinde toprağa verildi

Metin (32) ve Neziha Çapkın (31) çifti, ilk bebekleri 8,5 aylık Eymen'i rahatsızlanması sonucu hastaneye götürdü.  Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde doktorlar Eymen bebeğin hayatını kaybettiğini belirledi.

Bebeğin cenazesi, ailesi tarafından alınarak, Karasu ilçesi Adatepe Mahallesi'ndeki evinin önüne getirildi.

Burada Eymen bebeğin annesi Neziha Çapkın, bebeğin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü.

Eymen Çapkın, helallik alınmasının ardından vatandaşların ve babasının omuzlarında getirildiği mahalle mezarlığında toprağa verildi.

Eymen Çapkın'ın tedavisi için şehirdeki futbol kulüplerinden, yardımseverlerden Türkiye genelinde yardım kampanyası başlatılmıştı.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]