Minik dostlarımız için 1 kap su

Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanları için hassasiyet çağırısında bulunan Başkan Toçoğlu, “Malumunuz sıcak yaz aylarında biz insanlar kadar hayvanların vücutlarınında fazla miktarda suya ihtiyaçları var. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olup evlerinin ve iş yerlerinin önüne 1 kap su koymalarını rica ediyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sıcak yaz günlerinde sokak hayvanları için hassasiyet çağırısında buldu. Toçoğlu, sokak hayvanlarının su ihtiyacının karşılanması için vatandaşlara evlerinin ve iş yerlerinin önüne bir kap su koymalarını rica etti. Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman ise Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi hizmetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Hassasiyet çağrısı

Başkan Toçoğlu, “Malumunuz sıcak yaz aylarında biz insanlar kadar hayvanların vücutlarınında fazla miktarda suya ihtiyaçları var. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olup evlerinin ve iş yerlerinin önüne 1 kap su koymalarını rica ediyoruz. Her zaman duyarlı bireyler olmamız gerekiyor. Sokak hayvanları da bizler gibi can taşıyorlar. İnşallah vatandaşlarımız bu konuda duyarlı olurlar” dedi.

Tüm bakımlarını yapıyoruz

Veteriner Hizmetleri Şube Müdürü Nagihan Yaman, “Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi olarak 5199 sayılı kanun gereği sahipsiz sokak hayvanlarının her türlü bakımını, aşısını ve kısırlaştırılmasına yardımcı oluyoruz. Bize hasta olarak gelen hayvanları tedavilerini yapıyoruz. İyileşen hayvanlarımızı kısırlaştırarak aşılıyoruz. Vatandaşlarımız ziyaretlere geliyor, bu ziyaretler sırasında beğendikleri köpekleri alıp sahiplendiriyoruz. Sahiplenme işlemi olmayan hayvanlarımızı da yaşam alanlarına geri bırakıyoruz” ifadelerine yer verdi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]