Milli trenin seri üretimi 2022'de başlıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “Saatte 160 kilometre hıza sahip Milli Elektrikli Tren setinin test süreçlerini tamamladık. 2022 yılında seri üretimine geçeceğiz." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, TCDD’de düzenlenen "Omuz Omuza 165. Yıl Demiryolu İşçi Buluşması" programına katıldı.

Yerli ve milli üretim hamlesine dikkati çeken Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu, şöyle devam etti: “TÜRASAŞ tarafından yürütülen çalışmalarla, ürün portföyünü geliştirerek, öncelikle ülkemizin demiryolu araçları ihtiyacında dışa bağımlığı azaltıyoruz. Bu kapsamda hepsi milli üretimlerimiz olan; banliyö, metro aracı, hızlı tren, elektrikli lokomotif, lokomotif platformu, elektrikli tren seti ile yeni nesil demiryolu bakım aracı, cer zinciri ve tren kontrol sistemi ile yeni nesil dizel motorunun tasarım ve üretimine yönelik faaliyetleri sürdürüyoruz. Saatte 160 kilometre hıza sahip Milli Elektrikli Tren setinin test süreçlerini tamamladık. 2022 yılında seri üretimine geçeceğiz. Yine önümüzdeki yıl milli elektrikli lokomotifin seri üretimine de başlayacağız. Saatte 225 kilometre hıza sahip Milli Hızlı Trenin tasarım çalışmalarını tamamlayarak, prototip üretim aşamasına geçeceğiz. Milli banliyö projesinde ise tasarım çalışmalarına devam ediyoruz. Hedefimiz; 2023 yılında aracımızı raylara indirmek. Bu projeleri tamamlayarak araçlarımızı raylara indirdiğimiz an; metro, banliyö ve tramvay tasarım ve üretimi dahil olmak üzere tüm raylı sistem araç üretiminde ülkemiz için önemli bir aşamaya ulaşacağız.”
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]