Milli Eğitim Arama Kurtarma Birliği Ceceler Kampı

Sakarya Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Milli Eğitim Arama Kurtarma Birliği (MEM AKUB) hafta sonunda Sakarya'nın Geyve ilçesine bağlı Ceceler köyü civarlarındaki kayalık arazide zorlu eğitimler içeren iki günlük bir kamp yapıldı.


Eğitimlerde kaya tırmanışı, yamaçtan ipli iniş, zorlu doğa koşullarında kazazedeye müdahale, kazazedenin yamaçtan dik ve yatay indirilişi, gece intikali, gece yön bulma eğitimi ve tatbikatları, temel ilk yardım uygulamaları ve arazide tarama faaliyetlerini içeren cesaret isteyen eğitimlerde MEM AKUB üylerinin gösterdikleri performans büyük takdirler topladı.


Eğitim kampına İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ta katılım gösterdi. 35-40 metreden ipli inişler ve kaya tırmanışını gerçekleştiren Durmuş'un dağcılık konusundaki başarısı dikkat çekti. Türkiye Afet Platformu (TAP) Eğitim Uzmanı Rezzak Elazat önderliğinde TAP eğitmen ve personeliyle İl MEM İSGB sorumlusu Muzaffer Sayım liderliğindeki Milli Eğitim Müdürlüğü Arama Kurtarma Birliği üyelerinin katıldığı kamp eğitimi büyük beğeni ve ilgi topladı.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]