MHP'de muhalefet harekatı

MHP Genel Merkezi’nin olağanüstü kurultay yapmasına yönelik başlatılan çalışmalar kapsamında Sakarya’daki Ülkücüler ve partinin eski ağır yöneticileri, kurultay çağrısı için toplandı. Toplantıda MHP Lideri Bahçeli'ye olağanüstü kurultay kararı alması çağrısı yapıldı. Kurultay kararı alınmaması halinde Sakarya teşkilatı delegelerinden olağanüstü genel kurul sürecine imzalarıyla destek vermeleri istendi.

Orhangazi Kültür Merkezi'ndeki toplantıya yoğun katılım oldu. Toplantıya partinin eski il başkanları Hamdi Kılıçaslan, Mehmet Erdoğan, Tayyip Kaba, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Orhan Ünver, Ferizli eski Belediye Başkanı Mustafa Akgün, Adapazarı Belediyesi Başkan Adayı Yüksel Ayanoğlu,  il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, eski il ve ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.  'Olağanüstü Kurultay Çağrısı'nın yapıldığı toplantıda alınan ortak kararı Eski, MHP'li yönetici ve TÜVASAŞ eski Genel Müdürü Mehmet Göktürk, açıkladı.

Göktürk, 1 Kasım seçimlerinin ardından gözlemledikleri manzaradan duydukları endişe ve sorumluluk anlayışının kendilerini bir araya gelmeye ve bu açıklamayı yapmaya mecbur bıraktığını söyledi. Göktürk; "Bugün burada, Sakarya’ya Milliyetçi Hareket Partisi mührünü vurmuş, kıt imkânlarla en ücra köşelerde üç hilalli bayrağımızı dalgalandırmış, il başkanları, ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri olarak bulunmaktayız. Bizler en ağır bedelleri ödeyerek bu günlere gelmiş, kucağında şehitler vermiş, bir dilim ekmeği bölüşen, birbirine olan sevgisi en ağır imtihanlardan geçmiş bir hareketin mensuplarıyız. 1 Kasım seçimlerinin ardından gözlemlediğimiz manzaradan duyduğumuz endişe ve sorumluluk anlayışımız bizleri bir araya gelmeye ve bu açıklamayı yapmaya mecbur bıraktı. Ülkemizin hali apaçık ortadadır. Milliyetçi Hareket Partisi’nin durduğu noktanın doğruluğu da bizce gün gibi gözler önündedir.Ancak durduğu yerin doğruluğuna rağmen, sevdalısı olduğu milletten gördüğü karşılık da maalesef yine apaçık ortadadır. Davamız doğru, partimiz doğru ve bu millet bizim milletimiz olduğuna göre demek ki istediğimiz karşılığı alamıyorsak kendimizden başlayarak tartışmamız gereken noktalar vardır. Ülke sorunlarına çözümler üreteceğine, çağlar üzerinden sıçrayarak geleceğin Büyük Türkiye’sini kuracağına yürekten inandığımız Milliyetçi Hareket Partisi’nin; kendi iç tartışmalarına gömülmüş, yönetimin kendi iktidarını koruyabilmek için komplo teorilerinden medet umduğu ve mensupları her gün bir diğerinden uzaklaşan bir yapıya bürünmüş hali asla kabul edebileceğimiz, görmezden gelebileceğimiz bir tablo değildir" diye konuştu.

"Kurultay değişimin en sağlıklı zemini olacaktır"

1 Kasım seçimleri sonucunda partinin içinde oluşan hâlin mevcut yönetim tarafından doğru okunup, soğukkanlılıkla değerlendirilebilmesi için bu güne kadar umutla beklenildiğini anlatan Göktürk, şunları kaydetti; "Ancak görünen odur ki; başarısızlığın “dış mihrakların komploları” ile ve başarısızlığa yönelik içteki eleştirilerin de “hainlik” ile ilişkilendirilmesinin ötesinde bir değerlendirme yapılamamış, çözüm önerisi sunulamamıştır. Oysa içinde bulunduğumuz şartlar Milliyetçi Hareket Partisi açısından bir varlık-yokluk boyutuna ulaşmış, büyük kırılmalara gebe bir hal almıştır. Bu yangın, görmezden gelinmeyecek kadar büyük ve kutlu davamızı tehdit eder haldedir.
Milliyetçi Hareket Partisi mensupları olarak inancımız odur ki 1 Kasım seçimlerinin ardından başlayan kendi içimizdeki kavgayı bitirebileceğimiz yer bellidir: Ali İmran suresinde emrolunduğu gibi çözüm meşverettedir, istişarededir, fikir alış verişindedir, ortak akıldadır. Çözüm: nasıl 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım seçimleri arasında 2 milyon oy kaybettiğimizi kendi aramızda bütün şeffaflığıyla tartışma, kararlar alma ve gereğini yapmadadır. Bu kurultay, Ülkücü Hareket’teki gerekli değişimin en sağlıklı zemini olacaktır. Bunu görmeyip de, mevcut halin korunarak bir gelişim sağlanabileceğine inanmak, mevcut haldeki sorunların gelişmesinden başka bir sonuç getirmeyecektir."

"Delegelere destek verin çağrısı"

Görünen tablonun açık ve net olduğunu vurgulayan Göktürk, açıklamada, Devlet Bahçeli'ye kurultay kararı alması çağrısında bulunarak; "Bir kurultay arzusu camiamızın neredeyse ortak görüşü halini almıştır. Bu arzu eğer imza toplanarak hayata geçecekse, gerekli imzadan fazlasına ulaşılacağı belli olmuştur. Kurultay zemini bundan sonra nasıl bir Milliyetçi Hareket Partisi görmek istediğimizi ifade edeceğimiz, proje, kadro ve fikirlerin konuşulacağı ortamımız olmalıdır. Bu kurultayın ardından kimsenin söyleyecek sözü kalmamalı, bütün kardeşler kucaklaşıp, helalleşip hedefe doğru azimle hep birlikte yürümelidir. Aksi halde Milliyetçe Hareket Partisini karanlık günler beklediği gibi, ülkenin sigortası, geleceğinin teminatı olan partimizin kaosta olduğu bir dönemde Türkiye’nin de uçuruma sürüklenebileceğinden büyük endişe duymaktayız. İşte bu samimi duygu ve düşüncelerle, herhangi bir genel başkan adayı önermeden, sadece endişelerimizi ümide çevirecek bir ortam arayışıyla, Genel Başkanımızdan bir olağanüstü kurultay kararı almasını talep ediyoruz. Bu hızla gerçekleşmediği takdirde, Sakarya’da bizleri temsil eden, burada bulunan herkesin emeğinin bulunduğu Milliyetçi Hareket Partisi Sakarya teşkilatı delegelerinden olağanüstü genel kurul sürecine desteklerini imzalarıyla göstermelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından toplantıya katılanlar, salon dışında toplu fotoğraf çektirdi. Öte yandan Sakarya Ülkü Ocakları İl Başkanı Serdar Gül "Hareket 54" adıyla yapılan toplantının il ve ilçe ocaklarıyla ilgisi bulunmadığını açıklamıştı.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]