Meteorolojiden bir uyarı daha

Sakarya'da özellikle güney ilçeleri Geyve ve Taraklı'yı vuran kuvvetli yağışların bugün ve yarın da devam etmesi bekleniyor. Meteoroloji, ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulundu.

Şehirde dün yer yer etkili olan kuvvetli yağış, Geyve ve Taraklı'da sele dönüşmüş. Oluşan heyelan ve sel nedeniyle D-650 karayolu ulaşıma kapanmış.  Yüksek Hızlı Tren hattında yaşanan çökme sonucu tren seferleri durdurulmuştu. 

Taraklı'da da tarım alanları sular altında kalmıştı. Selin yaraları sarılmaya çalışılırken Meteoroloji'den bir uyarı daha geldi. Yapılan son değerlendirmelere göre, kuvvetli yağışların bugün ve yarın da bölge genelinde etkili olabileceği değerlendiriliyor. 

Kuvvetli yağışların oluşturabileceği ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı. 
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]