KYK Sakarya'da bayram heyecanı

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Sakarya İl Müdürlüğüne bağlı Muhammed Fatih Safitürk Yurdunda Kurban Bayramı büyük bir coşkuyla idrak edildi.

Bayram namazını Sakarya Üniversitesi Kampüs Camiinde kılan öğrenciler, bayram namazından sonra KYK’nın Kampüs Camii avlusunda hazırladığı sofralarda Vali Vekili Bekir Dınkırcı, SAÜ Rektörü Fatih Savaşan, STK Başkanları, KYK Şube Müdürleri, Yurt Müdürleri ve vatandaşlarla bayram kahvaltısı yaptı.

Şehit Kaymakam Safitürk'ün mezarına ziyaret

Muhammed Fatih Safitürk Yurdu öğrencileri yurtlarında gerçekleştirilecek kurban kesim organizasyonu öncesi Mardin’in Derik İlçesinde makam odasına konulan bombanın patlatılması sonucu Şehit düşen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün kabrini ziyaret ederek Kur’an okudular.

KYK Sakarya İl Müdürlüğü  her yıl organize ettiği ve bu yıl da Türkiye Diyanet Vakfının katkılarıyla 5.’si düzenlenen kurban kesim organizasyonunu Muhammed Fatih Safitürk Yurdunda gerçekleştirdi.  115 ülkeden gelen ve bayramda memleketlerine gidemeyen yabancı uyruklu öğrenciler için 10 büyükbaş (70 hisse) kurbanın kesildi.

Bayram boyunca et ikramı

Kurban bayramını ailelerinden uzakta geçirmek zorunda kalan yabancı öğrencilerin hüznünü bir nebze gidermek için her türlü faaliyetin yapılacağı yurtta, öğrencilere bayram boyunca kurban eti ikramı yapılacağı öğrenildi.

5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]