Kuveyt'ten gelen 4 kişide korona çıktı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın dikkat çektiği ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın alınması için talimat verdiği, farklı ülkelerde bulunan koronavirüs hastaları getirilmeye devam ediyor. Kuveyt’in Al Mutlaa şehrinde bulunan ve Türkiye’ye gelişene izin verilen 230 kişi geçtiğimiz günlerde ülkemize dönüş yapmıştı. Ülkeye getirilen vatandaşlarımızın havalimanında koronavirüs testleri yapıldı ve memleketlerine gönderildi.

8 KİŞİNİN MEMLEKETİ SAKARYA

Havalimanında testleri yapılıp memleketlerine gönderilen vatandaşların arasında 8 Sakaryalı bulunuyor. Memleketlerine döndükten sonra hastalık semptomu görülen 8 kişi, pandemi hastanesi olan Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜAH)’ne geldi. Burada görevliler tarafından koronavirüs testi yapılan şahıslardan 4’ünde koronavirüs testi pozitif çıktı. Test yapılan diğer 1 kişide ise akciğer semptomu görüldü. Geriye kalan 3 kişinin testi ise negatif sonuçlandı. Koronavirüs testi pozitif çıkan 5 kişi hastaneye yatırılırken, testleri negatif çıkan 3 kişi 14 gün boyunca sürecek olan karantina için evlerine gönderildi.

FİLYASYON EKİPLERİ DEVREYE GİRDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın başarıyla anlattığı Filyasyon ekipleri, bu durum karşısında hemen harekete geçti. Ekipler test yapılan 8 kişinin yakınları ile temas ettiği kişilere ulaştı. Temas edilen kişilerde karantinaya alınırken, ekipler durumun kontrol altına alınması için gerekli tüm tedbirleri aldı.

 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]