Kurşunu çıkaran doktor magandaya böyle seslendi


Sapanca'da 15 yaşındaki Eren Ç.'nin ensesinden giren maganda kurşunu İstanbul'da yapılan operasyonla diyaframından çıkarıldı. Operasyonu yapan doktor, “Şşşşt Maganda! Havaya sıktığın kurşunu masum bir çocuğun göğsünden çıkardık. Mutlu musun?” diye yazdı.

Sapanca'da 26 Haziran'da meydana gelen olayda yorgun merminin isabet etmesi nedeniyle arkadaşlarıyla basketbol oynarken bir anda yere yığılan 15 yaşındaki Eren Ç. , bugün İstanbul'da ameliyat oldu. Mermi, Eren'in boynundan vücuduna girmiş ve akciğerini deldikten sonra diyaframının üst kısmına saplanmıştı.

EGEMEN EROĞLU YAPTI

Koç Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki ameliyatı Prof. Dr. Egemen Eroğlu gerçekleşti. Uzun süren ameliyatın ardından Eren'in tedavisinin bir süre daha hastanede süreceği öğrenildi. Dr. Eroğlu, Eren'e isabet eden kurşunun fotoğrafını sosyal medyadan paylaşarak, magandalara seslendi. Eroğlu, “Şşşşt Maganda! Havaya sıktığın kurşunu masum bir çocuğun göğsünden çıkardık. Mutlu musun?” diye yazdı.

NE OLMUŞTU

Olay, Sapanca’nın Rüstempaşa Mahallesi'nde 26 Haziran tarihinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 15 yaşındaki Eren Ç., arkadaşlarıyla basketbol oynadığı esnada bir anda yere yığıldı. Eren Ç.'nin başının arkasından kan aktığını gören arkadaşları durumu 112 Acil Yardım ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Eren Ç.'nin ense bölgesinden başına yorgun mermi isabet ettiği belirlendi. Yapılan ilk müdahalesinin ardından Sapanca Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Eren Ç., daha sonra Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edilmişti. Eren Ç.'nin tedavisi bir süre evinde devam ederken diyaframında saplanan kurşun bugün çıkarıldı.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]