Korona tedavisi gören Profesör öldü

SUBÜ Hendek Meslek Yüksekokulu öğretim üyelerinden Prof. Dr. Necat Altınkök, Kovid-19 hastalığından kaynaklanan kalp krizi neticesinde hayatını kaybetti. Altınkök için üniversite ve Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık tarafından baş sağlığı mesajı yayımlandı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) akademisyenlerinden Prof. Dr. Necat Altınkök hayatını kaybetti.

Konuya ilişkin olarak SUBÜ’den yapılan açıklamada, “Hendek Meslek Yüksekokulu Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Başkanımız Prof. Dr. Necat Altınkök, yakalandığı Kovid-19 hastalığından kaynaklanan kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetmiştir. Çalışma arkadaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Merhum hocamıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar dileriz” denildi.

Rektör Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Acı kaybımız. Hendek MYO akademisyenimiz Prof. Dr. Necat Altınkök’ün vefat haberini büyük bir üzüntüyle öğrendim. Genç yaşta kaybettiğimiz hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına sabırlar diliyorum. Başımız sağ olsun” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Necat Altınkök kimdir?

1965 yılında Sinop’ta doğan Altınkök, lisans eğitimini 1989 yılında Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi’nde tamamladı. 1997 yılında ‘Sert Dolgu Kaynağı ve Plazma Kaplamaların Aşınma Davranışlarının İncelenmesi’ teziyle Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Metal Eğitimi Yüksek Lisans Programını, 2003 yılında ise ‘Otomotiv Endüstrisinde Kullanılan Alümina/SiC Metal Matriks Kompozitlerin Üretimi ve Özelliklerinin İncelenmesi’ teziyle Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Makine Eğitimi Doktora Programını tamamladı. 1996 yılında Sakarya Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Metal Eğitimi Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak akademik hayata adım atan Altınkök, 2005 yılında Yrd. Doç. Dr. unvanıyla Hendek Meslek Yüksekokulu’nda göreve başladı. 2011 yılında doçent, kısa süre önce ise profesör unvanına yükseldi.

Altınkök’ün ulusal ve uluslararası dergilerde çok sayıda makalesi, editör kurulu üyelikleri ve hakemlikleri bulunuyordu.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]