Kocaali'deki o yol, vatandaşlara 'yeter artık' dedirtti

Kocaali ilçesinin Kestanepınar mevkiindeki halkın kullandığı yolda, Melen Projesi'nde çalışan araçların geçişi sırasında toz bulutu oluşması köyde yaşayan insanlara 'yeter artık' dedirtti.

Kocaali ilçesinin Ortaköy Mahallesi'nde Kestanepınar mevkiinde yaşayan vatandaşlar, Melen Projesi'nde çalışan hafriyat kamyonlarının, halkın kullandığı yoldan geçmesine ve stabilize olan yolda toz bulutu oluşup kendilerine zarar vermesi sebebiyle isyan etti. Konuyla alakalı SakaryaRehberim.com'a konuşan bir vatandaş:

''Yol eskiden Melen Boru Hattı üzerindeydi. Daha sonra bu yolu başka bir tarafa çevirdiler ve burası stabilize yol olduğundan kamyonların etkisiyle aşırı toz bulutu oluşuyor. Evlerimiz, tarlalarımız, fındık bahçelerimiz olumsuz etkileniyor. Mahalle sakinleri yoldan geçerken zorluk çekiyor. Firma, kendi kamyonlarının rahat calışması için greyder ile yolu devamlı düzeltiyor. Bu da tozun artmasına neden oluyor. Yol düzeltilince sürekli ıslatılması gerekiyor fakat sanırım bunu zarar olarak görüp ıslatmıyorlar. Islatılmayan yolda araç geçişlerinde aşırı tozlanma oluyor ve göz gözü görmüyor. Allah korusun, toz bulutu olduğu sırada bu yolda kaza yaşanabilir. Biz böyle kötü olaylar yaşamak istemiyoruz. İnsan hayatı herşeyden daha önemli. Buradan yetkililere seslenmek istiyoruz. Lütfen gereken neyse en kısa zamanda yapılsın.''

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]