Kocaali'de okul müdürü, veli tarafından darp edildi

Sakarya'nın Kocaali ilçesinde bir okul müdürü çarşı merkezinde çocuğunun yanında bir öğrenci velisi ve yakını tarafından darp edildi. Bu olayın ardından toplanan eğitimciler, yapılan şiddeti protesto etti.

Kocaali Abidin Serhoş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde toplanan grup adına açıklama yapan Eğitim-Bir-Sen Kocaali ilçe temsilcisi Abdülkadir Güneş, daha önce birçok yerde tanık oldukları öğretmene şiddetin şimdi de Kocaali’de yaşandığını söyledi.

Ali Altay’ın öğrenci yakınları tarafından darp edilmesini kınayarak, şunları kaydetti:

"Okul müdürümüze karşı yapılan saldırının, şiddetten beslenenlerin yanına kar kalmayacağını haykırmak için toplandık. Öğretmene saldıranlar bilmelidir ki onlar sadece eğitimi yaralamakla kalmıyorlar, geleceklerini de yok ediyorlar. Bir eğitimciye saldırmak aynı zamanda bilime ve ülkenin geleceğine saldırmak anlamına gelmektedir. Eğitim öğretim kurumlarında alınması gereken güvenlik tedbirleri yetkililer tarafından alınmamakta, tüm sorumluluk öğretmenlere bırakılmaktadır. Yetkilileri göreve davet ediyoruz. İcraata geçirilmesi gereken güvenlik uygulamalarının bir an önce hayata geçirilmesini istiyoruz."

Milli Eğitim Bakanlığının, eğitim çalışanlarıyla, öğrenci ve velileri karşı karşıya getiren bazı uygulamaları gözden geçirmesi gerektiğini dile getiren Güneş, sözlerini şöyle tamamladı:

"Alo 147 gibi öğretmeni toplumun önünde itibarsızlaştıran uygulamalar derhal kaldırılmalıdır. Bu ihbar hatlarında, birçok eğitim çalışanı iftiraya maruz kalmakta, öğretmenlik onurlarına halel gelmekte ve çalışma azimleri kırılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, personelinin savunucusu olmalı, öğretmenleri sahipsiz ve savunmasız bırakmaktan vazgeçmelidir. Burada yaşanan bu olayda, asıl kaybedenin biz öğretmenler olmadığını, geleceğimizi kaybediyor olduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Son olarak, şiddete uğrayan değerli okul müdürümüz Ali Altay’a yapılan saldırıyı esefle kınıyor, bu tarz saldırılara maruz kalan eğitim çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

Eğitim-Bir-Sen Sakarya Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile Kocaali ve Karasu ilçe Temsilciliklerinin yanı sıra Türk Eğitim Sen ve Eğitim-Sen İlçe Temsilcilikleri, İHH Kocaali Temsilciliği, MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği, Kocaali Kaymakamı Alper Balcı, Kocaali Belediye Başkanı Ahmet Acar, Ak Parti İlçe Başkanı Ersan Demir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Selçuk Aşut ile çok sayıda eğitimci basın açıklamasına katılarak okul müdürü Ali Altay’ın darp edilmesini kınadı.

Basın açıklamasında ‘’Okullar Sağlık Bakanlığına Bağlansın’’ ve ‘’Alo 147, Bimer, Cimer, Şimdi de Dayak’’ dövizleri dikkat çekti.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]