Kırkpınar'da teleferik projesi eylemine TMMOB'dan destek

Sapanca Kırkpınar'da teleferik projesi için seçilen yere çevreye zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkan vatandaşların başlattığı eyleme Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği de açıklama yaparak destek verdi. 
 
Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi'nde vatandaşlar günlerdir doğası için mücadele ediyor. Sapanca Belediyesi tarafından bölgede yapılmak istenen ve bir şirket tarafından ihalesi alınan proje kapsamında 17 dönümlük orman ve mera alanı tahrip olacak.

Teleferiğe değil yerine karşı olduklarını ifade eden vatandaşlar, söz konusu alanın aynı zamanda bakanlık tarafından “acil afat toplanma bölgesi” olarak tescillendiğini belirterek alanda nöbet tutuyor. 

Kırkpınar Teleferik Projesi Kaz Dağları’ndan yankılandı 

Çanakkale'de 45. Dönem 4. Danışma Kurulu toplantısını yapan  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Kırkpınar'da eyleme destek verdi. 

Ana teması çevre katliamlarına karşı duruşu belli olan meslek odaları birliğinde söz alan Makine Mühendisleri Odası Sakarya Temsilcisi Salim Aydın, toplantıda yaptığı konuşmada,; " “1,5 aydır doğasını, yeşilini katlettirmemek için gece gündüz 24 saat boyunca aralıksız nöbet tutan Kırkpınar halkının sizlere kucak dolu sevgi ve selamlarını getirdim. Ne yazık ki, ülkemizde ciğerlerimizi sökmeye başladılar. Ormanlarımızı değerli olan ne varsa mevcut siyasal iktidar oraları talan ediyor ve etmeye de devam edecek gibi gözüküyor. Türk Mimarlar ve Mühendisler Odası Birliği olarak, dik duruşumuzu bundan evvel de sergiledik; bundan sonra da bu tip talanlara karşı tüm odalar olarak dik durmaya devam edeceğiz, dik duruşumuzu bozmayacağız. sizlerden ricam, özellikle bizimle beraber Sakarya’da dik duruş sergileyen ve Kırkpınar’da teleferik projesine yerinin yanlışlığından dolayı itiraz edip, orada nöbet tutan halkımıza TMMOB yönetiminin yerinde destek vermesine vesile olmanızdır. Yönetimin, bölgeye gelip yanımızda olmasını özellikle rica ediyorum.”

Bilindiği üzere, Kırkpınar’da yapılması düşünülen Teleferik projesine mahalle sakinleri ve STK lar karşı çıkmışlar, hem yerel hem de genel medyada gündem oluşturmuşlardı.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]