Kırkpınar'da Teleferik Eyleminde gerginlik

Kırkpınar Hasanpaşa mevkiinde kurulacak olan Teleferik Hattının farklı bir noktaya alınmasını isteyen vatandaşlar eylem yapmak istedi ancak polis eyleme izin vermeyince ortalık karıştı.

Sapanca Belediyesi tarafından ihale edilen ‘Teleferik, Mesire Alanı ve Otopark Projesi’ yapımı için Kırkpınar Hasanpaşa mevkiinde çalışmalar başlamış, Kırkpınar halkı ise Teleferik Hattının kurulacağı alanın mahallede bulunan tek yeşil alan olması sebebiyle karşı çıkmıştı. 

Yapımın durdurulması için eylemlerine sürdüren vatandaşlar, bugün Kırkpınar’da tekrar toplanıp eylem yapmak istediler. Ancak polis eylem yapılmasına müdahale etmeyince ortalık karıştı. 

Mahkemeye başvurduklarını söyleyen vatandaşlar ise mahkemenin yürütmeyi durdurma yönünde bir karar almadığını, bunun ilerde sorun olacağını belirtti. Toplanan vatandaşlar, “Kırkpınar bizimdir bizim kalacak”, “Biz teleferiğe karşı değiliz buradaki yeşil alanın kaybolmasına karşıyız” , “Yeşil alanımızı bize bırakın” ifadelerine yer verdiler. 

Yaşanan arbedede 1 polis memuru baygınlık geçirirken, yine vatandaşların arasında bulunan bir Emekli Polis memurunun, “Yazıklar olsun. Birkaç kişinin rantı için, parası için yazıklar olsun. Ben bu devlete canımı verdim.” ifadelerine yer verdi.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]