Kent Park'tan rahatsız eden görüntüler!

Kent Park'ı mesken tutan yabancı uyruklu bazı gençler, çocuklarını parka getiren aileleri huzursuz ediyor.

Hafta sonunun ve güzel havanın tadını çıkarmak için birçok aile Kent Park'ı tercih ediyor, fakat hem yoğun talep, hem de parkın çocuk bölümlerini özellikle çoğunluğu yabancı uyruklu gençlerin hoyratça kulllanması yerel halkı sıkıntıya sokuyor.

SakaryaRehberim.com Haber İhbar Hattımıza (0546 724 0264) gelen bir şikayeti sizlerle paylaşıyoruz.

''Bu pazar, çocuklarımızı oynatmak için şehrimizin güzel alanlarından olan bu parka geldik. Ama geldiğimizde çok huzursuz olduk. Uzun zamandır gözlemliyorum. Çocukların oyun alanları, üçer, beşer kişilik yabancı gençlerin işgaline uğruyor. Park oyuncakları sanki çocuklar için değil de, gençler için yapılmış gibi bir hava var... Üstelik, kullanım medeni bir şekilde değil. Sıra mantığı yok.. Bazı oyuncaklara sıra gelmesi neredeyse mümkün değil.

Salıncaklarda aşırı derecede hızlı sallanıyorlar ve hem aletlere zarar veriyorlar hem de çevreyi rahatsız ediyorlar. Bu da yetmezmiş gibi parkın her köşesi, sayıları bazen 10-20'yi bulan gruplarla dolu ve bu oluşum buradaki aileleri rahatsız ediyor.

Evet bu yabancı insanların mağdur olduğunu biliyoruz, onlar için de gerçekten üzülüyoruz. Ülkemizin onları kabul etmesi, kucak açması çok erdemli bir davranış fakat güvenlik güçleri ve şehrin huzuruyla ilgilenen birimlerin bu tarz oluşumları durdurması gerek.

Nasıl yerel halktan birileri çıkıp, herhangi bir kişiyi rahatsız edemezse, bu kural diğerleri için de geçerli olmalı.

Biz, yetkililerimizinden önemle rica ediyoruz..

Özellikle bu tür alanlar, polislerin denetimi altında olmalı. Huzur sağlanmalı. Şehrin yerel halkı, böyle sebeplerden dolayı bu tarz alanlardan uzaklaşmaya başladı. Şehrimizi temsil eden alanların bu halde olması çok üzücü.''

İşte ilgili vatandaşın yolladığı ve en az yarım saat devam eden görüntülerden çok kısa bir kesit:

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]