Kedi köpek yerine onu beslemeye karar verdiler

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, annesi ve oğlu ile oturan Aslı Kıvırcık, ‘esmer’ adını verdikleri kuzuyu 3 aydır evinde bakıyor.

Kuzunun artık ailenin bir ferdi, ikinci çocuğu gibi olduğunu belirten Kıvırcık, kuzunun annesinin ikiz doğum yaptığını, biri beyaz biri koyu renkli doğduğunu belirterek, “Anne siyah olanı istememiş. Emzirmemiş bile. Sahibi bakmaya çalışmış ama bakamayınca beni aradı. Daha önce kuzu almak istediğimi çiftliklere haber vermiştim. Bir günlükken alıp evin içinde bakmaya başladım.” dedi. 

GÜNDE ALTINA 2-3 BEZ BAĞLIYOR 
Kedi, köpek yerine kuzu bakmak istediğini, kuzuları çok sevdiğini ifade eden Aslı Kıvırcık, kuzunun büyümesine rağmen ayrılma niyetinde olmadığını anlattı. Kuzunun sabah 06.30 gibi kalktığını, mamasını verip altını değiştirdiğini vurgulayan Kıvırcık, daha sonra tekrar yattıklarını ve 09.30’da yeniden kalktıklarını ifade etti. Kuzunun günde 1 litre süt içtiğini, 2-3 kere bezini değiştirdiğini dile getiren Kıvırcık, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben bunları masraf olarak düşünmüyorum. 15 günde bir şampuanla yıkayıp tüylerini fön makinesiyle kurutuyorum. Veteriner kuzunun sağlığı için çok sık yıkanmasını tavsiye etmiyor. Temiz bir hayvan kokmuyor. Bez bağladığım sürece evi kirletmiyor. Bir şeyleri kemirmeyi çok seviyor, bütün şarj aletimi kemiriyor. Ama 'hayır' dediğimde kemirmeyi bırakıyor.” 

“GECE YANIMDA YATIYOR “
Aslı Kıvırcık, kuzunun yalnız yatmak istemediğini, ısrarla yatağına geldiğini belirterek “Gece gelip yanıma yatıyor. Onun kendi ayrı yeri var ama ısrarla benim yanıma geliyor. Ev halkı kuzuyu çok seviyor. Çok kalabalık değiliz. Bir annem ve oğlum var. Annemde çok seviyor. Kuzu almak için bizi daha çok annem teşvik etti. Bazı arkadaşlarım kuzuyu evde görünce yadırgıyor, tuhafına gidiyor ama alıştık. Komşular sevmeye geliyor. İlk geldiğinde bir kutu süt alan gelmişti. Bir çocuğum vardı, 2 tane oldu. Bu da ailemizin bir ferdi oldu." dedi. 

MİSAFİRLİĞE, DEVLET DAİRESİNE BİLE GÖTÜRÜYOR 
Kendisi nereye giderse kuzuyu da oraya götürdüğünü ifade eden Kıvırcık, “Ben nereye gidersem oraya geliyor. Çarşıya her yere beraber gidiyoruz. Misafirliğe, işim olduğunda devlet dairelerine bile götürüyorum. Birkaç kere evde bıraktım. Çok bağırıyordu. Şimdi yanımdan ayırmıyorum." şeklinde konuştu. 

'KARDEŞ GİBİ OLDUK'
Evin 13 yaşındaki oğlu Berru ise kuzu ile kardeş gibi olduklarını vurgulayarak, “Adını esmer koydum. Ben evin tek çocuğuyum. Bu da bana kardeş oldu. Beraber vakit geçiriyoruz. Çok seviyorum.” dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]