Kazan'dan "Stad arazisi yeşil kalsın" kampanyasına destek

İlimiz merkez ilçesi Adapazarı’nda yer alan Atatürk Stadyumunun Erenler’de yapılan yeni yerine taşınması ile boşalan arazi TOKİ’ye devredilmişti. TOKİ’nin bu araziyi satışa çıkarmasının ardından, çevreciler bölgenin imara açılmaması ve yeşil alan olarak bırakılması için imza kampanyası başlattı.

2015 yılında Sakarya 1. İdare Mahkemesi tarafından stadyum arazisinin TOKİ tarafından ticaret merkezi ve konut alanı olarak yapılan düzenlemeyi iptal ederek, bu arazinin kamu yararına yeşil alan olarak kalması yönünde karar verilmişti.

“BETON ESARET YEŞİL HAYATTIR”

Şehrin en merkezi yerinde olan yaklaşık 27 bin metre karelik arsanın geçtiğimiz günlerde TOKİ tarafından satılığa çıkarılması üzerine bir imza kampanyası başlatıldı. Sakaryalıların yoğun ilgi gösterdiği imza kampanyasına destek veren Sakarya Barosu Başkanı Av. Zafer Kazan: “Sakarya Stadı arazisi yeşil kalsın, imza verelim destek olalım Çocuklarımızın geleceğini daha yaşanabilir kılalım. Tüm Sakaryalıları imza atmaya ve yeşili inşa etmeye bekliyoruz çünkü beton esaret yeşil hayattır!” mesajı ile tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ederek bu kampanyaya destek vermeye çağırdı.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]