Kaynarca ikinci şehidini uğurladı

Kaynarca İlçesi bir günde ikinci şehidini uğurladı. Mardin'de şehit düşen Uzman Çavuş Mansur Cansız'dan sonra Hakkari Şemdinli'de PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan 26 yaşındaki Uzman Çavuş Sercan Gedikli de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Hakkari Şemdinli'de PKK'lı teröristlerin saldırısında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Sercan Gedikli'nin cenazesi bugün uçakla İzmit Cengiz Topel Havaalanı'na, buradan da karayoluyla memleketi Sakarya'nın Kaynarca İlçesi Büyükyanık Mahallesi'ndeki dedesinin evine getirildi. Şehidin babası Cemal ve annesi Semra Gedikli acı haberi yaşadıkları Edirne'de aldı. Acılı aile, havaalanında teslim aldıkları oğullarının naaşıyla birlikte Kaynarca İlçesi'ne geldi. Şehidin cenazesi dedesinin evinde gözyaşlarıyla karşılandı. Şehidin ailesi burada taziyeleri kabul etti.

Cenaze yüzlerce kişinin eşliğinde araçla cenaze namazının kılınacağı Büyükyanık Camii'ne taşındı. Cenazeye Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Ak Parti Sakarya Millevekilleri Ayhan Sefer Üstün ile Ali İhsan Yavuz, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı. Şehidin annesi Semra Gedikli, cenaze namazında ayakta durmakta zorlandı. Acılı anne ve şehidin tek kardeşi olan 17 yaşındaki Elif Gedikli, tabut başında 'Son kez görmek istiyoruz, ne olur gösterin' diyerek feryat etti. Şehit uzman çavuş Gedikli, kılınan cenaze namazının ardından Büyükyanık Mezarlığı'nda gözyaşları arasında toprağa verildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]