Katil zanlısı konuştu: Tetiği ben çekmedim

Lastik İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan'ın öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan katil zanlısının yargılanmasına başlandı. Sanık savunmasında; "silah patladığında benim elimde değildi. Tetiği ben çekmedim." dedi. 

Geçen yıl Kasım ayında Arifiye ilçesindeki lastik fabrikasında Lastik İş Genel Başkanı Abdullah Karacan’ın öldürülmesi, sendikanın Mali Sekreteri Mustafa Sipahi ile Sendika Temsilcisi Osman Bayraktar’ın yaralanmasıyla ilgili tutuklanan katil zanlısı S.U'nun yargılanmasına Sakarya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Duruşmaya tutuklu sanık ile tarafların yakınları ve avukatları katıldı. 
Duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık S.U., yaşanan olaydan dolayı üzgün olduğunu ifade etti. Fabrikada 2014 ylında işe başladığını söyleyen S.U; "Maktul ile aramızda bir husumet yoktu. 

Fabrikada  yerimin değişeceğini duydum. Nedenini öğrenmek istedim. Olay günü öğlen izin almıştım. Üzerimi değiştirip sendika binasına gittim. Başkana selam verdim. Beni çağırdı. Bana söz hakkı vermedi. Telefonumun alınmasını istedi. Bana küfür ederek tutmalarını söyledi. Telefonum elimden alındı. Başkan 'sen bu işi neden karıştırıyorsun' diyerek küfür etti. Ben de "ekmek davası" diyerek cevap verdim. Bana 'senin ekmeğini ben veriyorum' dedi. Bana yaklaşıp kafa attı. Diğer sanıklar üzerime çullandılar. Bir yolunu bulup kendimi dışarı attım. Ancak beni tekrar sürükleyip içeri aldılar. Maktulün elindeki silaha yöneldim. Başkanın elindeki silahı tuttuğumda bana müdahale ettiler. Silah patladığında benim elimde değildi. Tetiği ben çekmedim" dedi.

Mahkeme heyeti duruşmayı ilei bir tarihe erteledi. 

4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]