Karısını öldüren cani koca, paranoyak çıktı

Adapazarı'nda 3,5 ay önce eşini bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan 50 yaşındaki sanığa, hezeyanlı bozukluk hastalığı olduğu gerekçesiyle ceza sorumluluğunun bulunmadığına yönelik rapor verildi. Ağır ceza mahkemesinde açılan davada sanık hakkında güvenlik tedbiri uygulanması talep edildi.

Kasımlar Mahallesi'nde 17 Eylül'de yaşanan olayda, M.A., evlerinin bahçesinde henüz anlaşılamayan bir sebeple tartışmaya başladığı eşi Nebahat A'yı (47) bıçakladı. Canını kurtarmak için kaçarak komşularının evinin bahçesine giden ve bağırarak yardım isteyen kadının peşinden gelen M.A., eşini burada da bıçakladı. Nebahat A., olay yerinde hayatını kaybetti.

Gözaltına alınan M.A., ise tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevi'ne konuldu.

"Hezeyan bozukluk hastalığı var"

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın cinayetle ilgili yürüttüğü soruşturma tamamlandı. Hazırlanan iddianame Sakarya Ağır Ceza Mahakmesi'nce kabul edilerek dava açıldı.

Bu arada  akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde kontrelden geçirilen sanık hakkında, suç esnasında ceza sorumluluğunun bulunmadığına yönelik rapor verildi. Raporda, olayın oluş şekli, şüphelinin suç öncesi, esnası ve sonrasında tutum ve davranışları göz önüne alındığında işlediği iddia edilen suç esnasında hezeyanlı bozukluk hastalığı olduğu, bu hastalığın işlediği iddia edilen fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılama veya bu fiille ilgili olarak davranışlarını yönlendirme yeteneğini tamamen ortadan kaldıran türden bir hastalık olduğu, dolayısıyla şüphelinin suç tarihinde ceza sorumluluğunun bulunmadığının tespit edildiği vurgulandı.

Davanın iddianamesinde, sanık için akıl hastalarına özgü güvenlik tedbiri uygulanması talep edildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]