Karasulu Berkay, bir kişiye umut oldu!

Karasulu İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Berkay Şener, verdiği ilikle bir hastaya umut oldu. Nakil işlemini yaptıran Berkay Şener, ‘’Bu bir lütuf değil, insanlık adına yapılması gereken bir şey’’ diye konuştu.

Cüneyt Şener ile Derya Ergelen’in oğlu Berkay Şener, lösemi tedavisi gören ve ilik nakli bekleyen Belediye Fen İşleri Müdürlerinden Tolga Eray için bir yıl önce düzenlenen kampanyada kan bağışında bulunmuştu. Henüz 20 yaşında olan Berkay Şener 6 ay sonra Tolga Eray için çıktığı yolda başka bir hastaya umut olduğunu öğrendi. Kızılay Bölge Müdürlüğü’nden verilen bilgi ile Şener’e, genç bir erkek hasta ile 10’da 10 doku uyumunun olduğu iletildi. Her şeyi Sağlık Bakanlığı’nın karşıladığı süreçte hastaneye giderek gerekli işlemleri yaptıran Berkay Şener, toplamda 2 kez Gebze’de bulunan Anadolu Sağlık Merkezi’ne gitti. İlk seferde, 31 Aralık 2020’de check-up yapılan Berkay, bugün aynı hastanede nakil işlemini yaptırdı.

‘’SON NEFESİME KADAR BU DUYGU BENİMLE BİRLİKTE GELECEK’’

İlik nakli olduğu anları kayda alarak farkındalığı arttırmak isteyen, bu işlemin basit ve acısız olduğuna vurgu yapan Berkay Şener, çektiği videoda şu ifadelere yer verdi; ‘’Tolga Eray ağabeyim için vermiş olduğum kan sonucunda lösemi hastası bir bireyle doku ikizi olarak uyumluluğum tespit edildi. Ardından Anadolu Sağlık Merkezi’ne gelerek test yaptırdım. Üç haftalık bir süreç sonrasında şu anda ilik nakli yapılıyor. Hiçbir acı, ağrı veya sızı bulunmamakta. Bulunsa bile önemi yok. Ki bulunmuyor zaten. Bir insan için umut kaynağı olabilmenin vermiş olduğu manevi his çok büyük. Son nefesime kadar bu duygu benimle birlikte gelecek.’’

‘’HASTALIĞI HESAPLAYAMIYORSUNUZ’’

‘’Bu gibi durumlarda toplum olarak daha bilinçli olmamız gerekiyor. Sözün özü lütfen siz de yakınlarınızı teşvik edin’’ diyen Şener, ‘’Bir kişi bile verse benim için ve hastalar için çok önemli. Bu noktada daha fazla söyleyecek bir şey yok. Lütfen kan verin ve bir insan için umut olun. Donörlük için verilecek her bir örnek ilik nakli bekleyen tüm hastalar için sağlıklı yaşam şansını arttıracak. Hastalığı hesaplayamıyorsunuz. Neyin ne zaman başınıza geleceğini bilmek mümkün değil. Bu işlemler sanıldığının aksine basit. Bir hastaya umut olmak çok büyük bir mutluluk’’ ifadelerini kullandı.

‘’OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM’’

Nakil süreci boyunca oğlu Berkay’ın yanında ve destek olan Derya Ergelen ise oğlunun her zaman duyarlı olduğunu belirterek şu ifadelere yer verdi; ‘’Sevgili Tolga Eray için çıktığımız yolda, oğlum Berkay’ın başka bir hastanın doku ikizi olduğunu öğrendik. Çaresizliğin, beklemenin ve umut etmenin ne anlama geldiğini geçmişte yaşadığımız hastalıklardan ve kayıplarımızdan çok iyi biliyorduk. İlik nakli için hastaneye yalnızca 2 kez geldik. İlkinde testler yapıldı, ikincisindeyse ilik verdik. Sanıldığı kadar zor bir işlem olmadığı gibi, aksine basit bir işlem. Daha 20 yaşında böyle bir farkındalığa sahip olduğu için oğlumla gurur duyuyorum. Toplumumuzun bu konuda bilinçlenip daha duyarlı olmasını kendim, oğlum ve bütün ilik bekleyen hasta ve hasta yakınları adına temenni ediyorum.’’
Kaynak: Karasuhaber

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]