Karasu Orman İşletme'de sahtecilik operasyonu

Ormanda yapılan çalışmalarda usulsüz ödeme yapıldığı iddiasıyla Karasu İşletme şefliğine muhakkik gittiği esnada jandarma baskın yapmıştı. Baskında gözaltına alınanlardan ikisi tutuklandı.

Haberlisin'de yer alan habere göre, Ormanda yapılan işler nedeniyle Karasu İşletme Şefi hakkında usulsüz ödeme yapıldığı iddiasıyla başlayan süreçte 2 kişi tutuklandı. Mahkemenin tutuklama gerekçisinin evrakta sahtecilikten olduğu bilgisine ulaşıldı.

CİMER ŞİKAYETİ

Edinilen bilgilere göre; Karasu Orman İşletme Şefliğinin ormanda yapılan çalışmalar nedeniyle usulsüz ödeme yaptığı ve rüşvet aldığı iddiasıyla CİMER’e başvuru yapıldı. Yapılan inceleme sonucunda usulsüz bir işlem olmadığı tespit edilmişti. 6 ay önce CİMER’e yapılan şikayetin ormanı keserek arazisine dahil etmek isteyen bir vatandaşa zabıt tutulduğu ve şikayetin bu sebeple yapıldığı ileri sürülmüştü.

İFADE ALINIRKEN BASKIN

Karasu İşletme Şefi E.Ö. hakkında ikinci şikayet konusunun doğrudan Orman Genel Müdürüne mesajla yapıldığı öğrenildi. Genel Müdür kendisine gelen mesajın incelenmesini isteyince, Karasu İşletme Şefliğinde yaşananları araştırması için muhakkik görevlendirildi. Muhakkik, Karasu Orman İşletme Şefliği’nde ifade almaya gittiği esnada baskın yapıldı. Baskında muhakkik, müdür muavini, işletme şefi ve kooperatif eski başkanı M.E. gözaltına alındı.

TUTUKLAMA KARARI

Gözaltı işlemi sonrasında muhakkik A.E. tanık olarak ifadesi alındı. Müdür muavini bir günlük gözaltı sonrası salıverildi. Gözaltına alınan işletme şefi E.Ö. ile kooperatif eski başkanı M.E. tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme E.Ö. ve M.E.’nin tutuklanmasına hükmetti. Evrakta sahtecilikten tutuklanan E.Ö.ve M.E.’nin avukatları,  Pazartesi günü üst mahkemeye yanlıştan dönülmesi için itiraz edecekleri öğrenildi.
Haberlisin.com
 

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]