"Karasu Limanı'nda en az 500 kişiye istihdam..."

İçtaş İnşaat tarafından 76 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Karasu Limanı’nın birinci etap çalışmaları tamamen hizmete girdi. İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, “Karasu Limanında en az 500 kişiye istihdam sağlanacak” dedi

Liman’ın ilk etap kapasitesi yıllık 1,8 milyon ton genel kargo yük kapasitesine sahip. Sakarya’nın ihracat ve ithalatı için önemli bir alternatif olacak olan Karasu Limanı, Karadeniz’e kıyı ülkelerle de ticareti canlandıracak durumda. Bir yandan hizmete girip diğer yandan mevcut kapasitesini geliştirme yolunda ilerleyen Karasu Limanı 3 yıl içerisinde yüzde 100 doluluğa ulaşmayı hedefliyor.

DEMİRYOLU BAĞLANTISI


IC İçtaş Altyapı Grup Başkanı Murat Soğancıoğlu, “Demiryolu bağlantısının sağlanması ile ikinci etap çalışmalarımız için yatırımlarımızı gerçekleştireceğiz. Bununla birlikte hedefimiz genel kargo, dökme yüklerde 5 milyon ton, konteyner yüklerinde 150 bin ton, Ro-Ro hizmetlerinde ise tır, araba ve diğer taşıtlar dâhil olmak üzere 110 bin ton adetlik kapasiteye ulaşmak. Hedeflenen bu çalışmalarla Karasu Limanında en az 500 kişiye istihdam sağlanacak” dedi.

İLK FAZI DEVREDE
Ülkemiz genelindeki limanların ticaret açısından büyük öneme sahip olduğunu kaydeden Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu; “Ülkemizin en büyük limanlarından biri konumuna gelecek olan Karasu limanımızın 2017 yılı itibariyle ilk fazı hizmete girmiştir. Limanın yüzde 100 kapasiteyle faaliyete geçmesiyle birlikte, Karasu ekonomisine büyük katkı sağlayacağı hiç kuşkusuz ortadadır. Ülke genelindeki verileri incelediğimizde, 2015 yılı sonu itibariyle Türkiye ticaretinin yüzde 87,7’si denizyolu ve limanlar aracılığı ile gerçekleştirildiğini görüyoruz. Bu oranın yükselmesine büyük ölçüde katkı sağlayacak Karasu Limanımızla ilçemizi tanıtma kollarına bir yenisinin daha eklendiğini düşünüyorum” dedi.

Sakarya Yenihaber

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]