Karasu Limanı TRT Avaz'a çıktı

"Karasu'da işsiz kalmayacak"

Çalışmaların hızla devam ettiği Karasu Limanı'yla ilgili TRT Avaz'da haber yayımlandı. TRT'ye konuşan Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, limanın çalışmaya başlamasıyla Karasu'da işsiz insan kalmayacağını söyledi. 

TRT Avaz'da yer alan habere göre, liman bittiğinde Batı Karadeniz bölgesinin en büyük limanı olacak. 1995 yılında yapımına başlanan Sakarya Karasu limanı önümüzdeki yıl kullanıma açılacak. İstanbul Boağazı'nın trafiğini rahatlatacak Karasu Limanı'nda çalışmalar hızla sürüyor. 

Karasu Limanı Şantiye Müdürü Gökçen Erdem, röportajda, limanın önümüzdeki ekim ayında işletmeye geçeceği müjdesini vererek şunları söyledi; "Karadeniz içindeki ticarete yönelik bir liman. Kıyı ülkelerden gelen gemilerin boğazdan geçmeden direk yüklerini boşaltabileceği bir liman."

Sakarya'nın en hızlı göç alan ilçesi

Limanın ilçenin ekonomik hayatını da canlandırmasının beklendiği ifade edilen haberde Karasu'nun şimdiden göç aldığı kaydedilerek Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu, ile yapılan röportaja yer verildi. İspiroğlu, TRT'ye yaptığı konuşmada, şunları kaydetti; "Tabiki limanın tam kapasiteyle çalışmaya başlaması Karasu'nun ticaretini ve sanayisini geliştirecek. İlçemizde organize sanayi bölgelerine büyük kuruluşlar tarafından şu anda çok büyük yatırımlar planlanmakta. Karasu'da işsiz insan kalmayacağı gibi Karasu süratle göç almaya başladı. Şuandan itibaren belkide Sakarya'nın en hızlı göç alan ilçesi durumunda."

TRT Avaz'da yayınlanan o haber;
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]