Karapürçek'te salep üretilecek

Karapürçek Kaymakamlığı tarafından ilçede alternatif tarım ürünü yetiştirmek amacıyla yapılan çalışmada, İlçe Orman Bölge Müdürlüğü tarafından temin edilen salep bitkisinin dikimi yapıldı. Salep, içecek ve dondurma sektöründe kullanılırken, maliyetin 5 katı gelir sağlıyor.

Karapürçek Kaymakamlığı tarafından İlçe genelinde alternatif ürünlerin yetiştirilmesi ile ilgili salep üretimi için çalışma başlatıldı. Karapürçek İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ilk olarak salep fideleri temin edildi. Temin edilen fidelerin büyük bir kısmı köylerdeki örnek çiftçilerin tarlalarına dikilirken bir bölümü de Karapürçek Hükümet Konağı çalışma bahçesine demonstrasyon (örnekleme) çalışması olarak dikimi yapıldı. Dikilen fidelerin İklim şartlarına göre Nisan veya Mayıs ayları arasında hasadı yapılacak.

5 KAT GELİR SAĞLAYACAKLAR

Karapürçek Kaymakamı Gökay İçen konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "İlçe halkının yeni ve farklı tarım ürünleri ile tanışması, farklı katma değeri yüksek ürünlerin ilçe geneline yayılması amacıyla gerçekleştirilen proje ile ilçe halkının gelir düzeylerin arttırılması amaçlanmaktadır" dedi. Kaymakam İçen, dekar başına maliyetin 5 katı gelir elde edilebileceğini belirtirken, ilçe halkı için hayırlı olması temennisinde bulundu.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]