Kanser hastası köpeğe kemoterapi

Sakarya'da Alman kurt köpeğinin başında oluşan kanserli tümörler başarılı bir ameliyatla alındı.
 
Düzce'de Hayvan Severler Derneği gönüllüleri tarafından bulunan ve başında oluşan tümörler sebebiyle sahibi tarafından ölüme terk edildiği değerlendirilen bir Alman kurdu, tedavisi için Arifiye'deki bir veteriner kliniğine gönderildi. 
 
Burada kontrolleri yapılan 10 yaşındaki köpeğin başındaki kanserli tümörler veteriner hekim Mustafa Yıldız tarafından yaklaşık iki saat süren başarılı bir operasyonla alındı. Yıldız, köpeğin baş bölgesinde deri altında kanserli tümörlerin bulunduğunu kaydederek; "Bize geldiğinde baş bölgesinde irili ufaklı çok sayıda tümör vardı. Genel muayenesini yaptık. Bu yaştaki bir hayvanda riskler olabiliyor. Tetkiler temiz çıkınca operasyonu yaptık. Tümörler tamamen temizlendi. Şimdi insanlarda olduğu gibi kemoterapi uygulayacağız. 10 gün sonra taburcu edeceğiz. Kemoterapisi aralıklarla devam edecek. Ameliyat sonrası hızla iyileşme göstermeye başladı. Eğer müdahale etmeseydik 6 içinde ölebilirdi." dedi. 
 
Kanserin insanlar kadar hayvanları da tehdit ettiğini vurgulayan veteriner hekim Mustafa Yıldız; "Kanser hayvanlarda da sık görülüyor. Bunun en büyük sebebi beslenme ve çevre kirliliği. Doğaya kontrolsüzce atılan her türlü kimyasal tüm canlılar için büyük tehdit" diye konuştu.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]