Kale okulları yerli ve milli ekonomiyi destekleyecek personeller yetiştiriyor

Ülkemizde yerli ve milli üretimi gerçekleştirilen bir çok alanda faaliyetleri daha da genişletebilmek ve tamamen millileştirebilmek amacıyla Kale Okulları "meslek lisesi memleket meselesi" sloganı ile İstanbul Tuzla'da "makina ve tasarım teknolojileri" bölümünü açarak Meslek Lisesi grubuna bir yenisini daha eklemiştir.

Meslek liselerinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın vermiş olduğu karar doğrultusunda başlayan yüz yüze atölye dersleri için öğrenciler nihayet okullarına kavuştular.

Okulun ilk günü atölyelere girmeden iş güvenliği eğitimi verilen öğrencilere okul müdürü İlkan Canberk ÇELİK
açılış konuşmasında;
"Ülkemizde gerçekleştirilen yerli ve milli üretimi yapılacak olan otomobilimiz TOGG markasında neden Kale Okulu öğrencilerinin imzası olmasın? Hayatımızın her alanında toplu iğneden çamaşır makinesine, otomobilden silah ve savunma sanayisine kadar her alanda öğrencilerimiz yeni tasarımlar oluşturarak okulumuzda vereceğimiz ilave yazılım bilgisi ile kendi gerçekleştireceği tasarımların patentini alıp üretimini yapacak ve tanıtım, pazarlama ve satış işlemlerinde de etkin rol oynayacaktır. Geleceğin mühendislerini yetiştireceğimiz okulumuzda 2020&2021 eğitim öğretim yılı tüm öğrencilerimize hayırlı olsun. Başarılarla dolu nice yıllarımız olsun" demiştir.

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]