Kale Okulları Aşı Olmayan Öğretmen Ve Tüm Çalışanlarla Yollarını Ayırma Kararı Aldı

Eğitim Öğretim Heyecanı Başladı!

2021-2022 Eğitim yılı için heyecan başladı. 
Milyonlarca öğrenci okullar ne zaman açılacak sorusuyla merak içinde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarihi açıkladı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yeni eğitim - öğretim yılının başlangıç tarihi duyuruldu. MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 il milli eğitim müdürlüğüne gönderilen 2021-2022 Eğitim- Öğretime Hazırlık Çalışmaları konulu resmi yazıda okulların eğitim ve öğretime hazır hale getirilmesi istendi. Birinci dönem, 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayıp, 21 Ocak 2022 Cuma günü sona erecek olan yeni dönem için Türkiye çapında 30 şubesi olan Kale Okulları tüm hazırlıklarını bitirdiğini açıkladı. 

Eczacıbaşı ile iş birliği

Kale Okulları olarak sürecin en başından beri hassas davrandığı Corona virüs önlemleri kapsamında; okul binasının girişleri ve içerisinde uygun yerlere kurallar, sosyal mesafe, maske kullanımı, el temizliği ve öğrencilerin hangi koşullarda okula gelmemesi gerektiğini açıklayan bilgilendirme afişleri asıldı. Okul binası girişleri ve içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulunduruluyor. COVID-19 bulaşma riskini en aza indirmek için idare ve çalışanlar hummalı bir çalışma içerisine girdiler; Eczacıbaşı, Kale Okullarına ait tüm eğitim binaları ve idari binaların dezenfeksiyon iş ve işlemleri için iş birliği ile “Heyecanla ve bütün önlemleri almış bir şekilde yeni dönem yüz yüze eğitime hazırız,
aşıya önem veriyoruz.” Kale Kurumları,
Yönetim kurulunun aldığı karar gereğince aşı olmayan öğretmen ve tüm çalışanlarla yollarını ayırma kararı aldı. Aşı olma oranı yüzde doksan sekiz olan Kale Okullarında idareciler, öğretmenler, memurlar, servis yetkilileri, kantin yetkilileri, yemek yetkilileri olmak üzere tüm personele iki doz aşı olma zorunluluğu uygulandı.


Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir AZAK: “Pandemi döneminde gerekli tüm hijyenik önemleri alan Kale Okullarımız; ‘Aşı olan herkes, kendi sağlığının takipçisi ve yüz yüze eğitime başlama sürecinin destekçisidir.’ sloganıyla yola çıkıyoruz. Sağlık önceliklimiz olmak üzere vizyon ve misyonu ile eğitim öğretime değer katmaktan geri kalmıyoruz. Ülkenin eğitim ve öğretim çıtasını yukarı taşıyan, çağın gereklerine uygun kaliteli eğitimi her kesimden öğrenciye ulaştıran okulumuza çok yoğun ilgi oldu, herkese teşekkür ederim” dedi.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]