Kale Kocaeli Yenilenebilir Enerji Lisesi Kampüsü Tamamlandı

Kale Okulları örnek eğitim-öğretim modeli ile çalışmalarına devam ederken, eğitime yatırım yapmayı da ihmal etmiyor. 
Kale, Ocak ayında 35 milyonluk yatırıma imza atarak Yenilenebilir Enerji Lisesinin inşaatının sonuna geldi. Önümüzdeki günlerde inşaatı tamamen bitecek olan okulun kuruluş dosyası Kocaeli Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilecek.

YENİ NESİL LİSE KALE’DE İNŞAA EDİLDİ

Kale Yenilenebilir Enerji Lisesi, yaklaşık 8 bin metrekare kapalı alan, 4 bin metrekare bahçe alanı olmak üzere 12 bin metrekare alana kurulan, 1500 öğrenci kontenjanıyla 65 derslikli bir öğrenim kompleksi olarak öğrencilerle buluşacak.
20. yüzyılda dünya üzerinde petrolden başka enerji kaynakları olduğu fark edildiğinden beri insan hayatına giren bir kavram olan yenilenebilir enerji kaynaklarından en önemlileri olan güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi üzerine kurulan bu lise, sürdürülebilir enerji sistemleri, kullandıkça tüketilebilen bir kaynağa bağlı olmaksızın, sürekli kullanılabilen enerji sistemleri üzerine eğitim verecek.

“EĞİTİM KALE’NİN İŞİDİR”

Uluslararası kamuoyu araştırmalarında, güneş enerjisi ve rüzgar enerjisi gibi yenilenebilir kaynakların içinde teşviki en fazla olan enerji kaynakları olarak gösteriliyor. Yenilenebilir teknolojiler aynı zamanda enerjinin insani gelişme için genellikle çok önemli olduğu kırsal ve uzak bölgeler ve gelişmekte olan ülkeler için de çok uygun. Kale Okulları da bu bilinç dahilinde hareket ettiğini vurguladı.

Kale Kocaeli Yenilebilir Enerji Lisesi yapılan çalışmalar ile ülkeye bu yönde katkılar sunmaya devam edeceklerinin taahhütünü verdiklerini söyleyen Kale Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bahir Azak; “Eğitim Kale’nin işidir, büyük özen ve planlama ile yatırım yaptığımız yeni okulumuz Türkiye’mize ve Kocaeli’mize hayırlı olsun” dedi. 

Başarılı eğitimci Azak; “Bu lisemizde güneş ve rüzgar enerjisine bağlı eğitim veriyor olacağız ve Türkiye’de bir ilk olmanın da heyecanını yaşıyoruz. Bu sebeple eğitimin ve bu okulun birinci koşulu öğrencilerini dünyaya hazırlayan, rekabetçi ve nitelikli bir içeriğe sahip olmasıdır. Ülkemiz ve bizler için çok önemli olan bu okulun amacı, ilgi ve yetenekleri ölçüsünde bedenen ve fikren yetişmiş, sağlıklı bir kişiliğe sahip öğrenci yetiştirmek. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda eğitime sahip çıkmaktır. Bugün, yeni binamızın dışını biz yapıyoruz, içini Kale vizyonu ile dolduruyoruz” ifadelerini kullandı.

2 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]