Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde çocuk cerrahı kalmadı

Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Çocuk Cerrahi bölümünde görevli iki doktorun geçici görevle Yalova'ya gönderilmesi tepkilere neden oldu.

Sağlık Bakanlığı tarafından Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görev yapan iki çocuk cerrahi uzmanı yaklaşık 15 gün önce geçici olarak Yalova'ya gönderildi. Hastanede başka çocuk cerrahi uzmanı olmadığından dolayı bu bölüm geçici olarak devre dışı kalırken, hastalar SAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendiriliyor.

Vatandaşlardan tepki


Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan bazı vatandaşlar, "Büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Başka bir yerde doktor mu yoktu? Bize zaten sayı olarak doktorlar yeterli gelmiyor. Şimdi bizi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendiriyorlar. Doktor sayısı azaldığı için doğal olarak burada da yoğunluk oluyor. Konuya bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Konuyla ilgili Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği'nden şu açıklama yapıldı:


"Son zamanlarda ilimiz medyasında Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Kampüsü’nde yer alan Çocuk Cerrahi Servisi’nin ilgili hekimin il dışına gönderilmesiyle kapatıldığı ve SAÜEAH’ın yönetici atanmadığından başıboş bırakıldığına dair haberler yer almıştır. Bahsi geçen haberler üzerine Sakarya Kamu Hastaneleri Birliği, kamuoyunu doğru bilgilendirmek için aşağıdaki açıklamayı yapmayı uygun görmüştür.

Bilindiği üzere SAÜEAH; Merkez, Korucuk, Serdivan ile Kadın Doğum ve Çocuk olmak üzere dört hizmet binasından oluşmaktadır.  Hasta yoğunluğu, yapılan işlerin niteliği, doktor ve yardımcı sağlık çalışanlarının çalışma verimliliği gibi birçok faktör göz önüne alınarak binalar en verimli şekilde kullanılmaya çalışılmaktadır. Ancak Sakarya’da tek üçüncü basamak sağlık hizmeti verilen sağlık kuruluşumuz olan SAÜEAH‘ın iş yükü her geçen gün artmaktadır. Özellikle Tıp Fakültesi öğretim Üyesi kadrolarının tamamlanmasıyla birlikte hem nitelikli hizmetlerde, hem de eğitim faaliyetlerinde artış yaşanmaktadır. Mevcut binalar gün geçtikçe ihtiyaca cevap vermekte zorlanmakta ve hastane idaresince bazı revizyonların yapılmasına gerek duyulmaktadır.

Çocuk Cerrahi Kliniği halen 1 profesör ve 1 doçent olmak üzere 2 öğretim üyesi ve 3 uzman hekim ile SAÜEAH merkez ve kadın doğum binalarında iki ayrı servis olarak hizmet vermektedir. Temmuz ve ağustos aylarında 1 uzman hekim Sağlık Bakanlığı tarafından Yalova Devlet Hastanesi’ne geçici olarak görevlendirilmiştir. İlgili hekim 13 Ağustos 2017 tarihinde görevine başlayacaktır.  1 öğretim üyesinin ataması İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne, 1 uzman hekimin ise eş durumu nedeni ile tayini İstanbul’a çıkmıştır.  

Bu 2 hekimimiz 15 Ağustos 2017 tarihinde hastanemizden ayrılacaktır. Bu nedenle; mevcut imkanların daha verimli ve etkin kullanılabilmesi için Çocuk Cerrahi Kliniğinin mevcut yatak kapasitesi korunarak SAÜEAH Merkez Kampüsü’ne taşınması kararlaştırılmıştır.   Bu revizyon nedeni ile herhangi bir ameliyattın ertelenmesi ve yapılamama durumu söz konusu değildir. Aksine tüm hastalar merkez binada, yoğun bakım hizmeti ve multidisipliner tedavi alabilecekleri bir ortamda takip edilme imkanına kavuşacaklardır.

Yine bazı medya kuruluşlarımızda “SEAH’ın başı Yok” gibi birçok haber yer almaktadır. Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Yakup Tomak’ın görevinden ayrılmasının ardından Hastane Yöneticiliğine vekaleten Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Mehmet Kılıç görevlendirilmiş, hastane yönetimiyle ilgili işleyiş aksamadan devam etmektedir. Ayrıca, benzer haberlerde yine aynı haberde Prof. Dr. Mustafa Uysal‘ın Başhekimlik ve Hastane Yöneticiliği görevinin Kamu Hastaneler Birliği tarafından kabul edilmediği iddiası gerçeği yansıtmamakta olup, Prof. Dr. Mustafa Uysal’ın sözleşmesinin onaylanması beklenmektedir."
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]