Kaçak okul turları yapanlar yanacak!

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'u ziyaret eden Adabaşar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Ertuğrul Başar ile Genel Müdür Volkan Başar, kaçak okul turları ile ilgili sorunları iletti. Durmuş, kaçak tur yapanlara geçit verilmeyeceğini söyledi. 
 
Kaçak okul turları yapanlar artık sizleri de gözleyen ve takip eden var. Kaçak tur organize edenlere organize takip ve büyük cezai işlem yolda. Bu konuyla ilgili çok önemli adımlar atılmaya başlandı. Adabaşar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Ertuğrul Başar ile Genel Müdür Volkan Başar, Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş'u ziyaret ederek ‘kaçak okul turları yapan korsan firmalar’ konulu önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

 Çocukların sağlığını ve can güvenliği

Adabaşar Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Ertuğrul Başar; “Saygıdeğer il milli eğitim müdiremiz, okul idarecileri ve öğretmenlerimiz; Hepinizin bildiği gibi bahar dönemi okul gezileri, Ramazanın 24 Nisan da başlaması sebebi ile çok kısa bir döneme sıkışacak. Araç, rehber ve konaklamalı gezilerde otel sıkıntısı yaşamamak için planlamalarınızı bir an önce yapmanızı tavsiye ederiz. Milli Eğitim Müdürlüğünün sizlere attığı acente listesi dışında, çantacı, arabacı, servisçi v.b kişilerle yapılan geziler kaçak gezilerdir. Çocukların sağlığını ve can güvenliğini lütfen illegal geziler ile riske atmayınız” uyarısında bulunarak korsan çalışanlara yönelik yaptırım odaklı iş birliği çalışması teklifinde bulundu.

 Durmuş: “Cezai işlem uygulamaların da takipçisi olmalıyız”

Hassas bir konu olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdiresi Fazilet Durmuş ise, milli eğitime bağlı kurumları uyararak, “Yetkili acentelerin dışındaki firma ve kişilerle gezi yapılmamasına dikkat etmeliyiz. Bunun dışında tüm sorumluluk kendilerinindir. İlgili kurumlarla dirsek teması içinde çalışmalar yaparak yasal mevzuat çerçevesinde haklarımızı arayarak, korsanlara izin vermeyip, cezai işlem uygulamaların da takipçisi olmalıyız” dedi.
4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]