İstimlak için bakanlık kredisi

Sakarya Halk Gazetesi'nde geçen habere göre, Sakarya'nın en büyük istimlak çalışmalarından biri Kaynarca ilçesinde yapılıyor. İlçede kurulacak olan ikinci OSB için 315 hektar alan istimlak edilecek. İstimlak sürecinin hızlanması için bakanlık kredisi kullanılacak.

Makine ihtisas

Kuzey ilçelerinde ki dev sanayi atağından aslan payını alan ilçelerden olan Kaynarca'da dev bir istimlak çalışması start alıyor. Kurulacak olan Makine İhtisas OSB'nin alanı için yapılacak istimlakların ardından altyapı çalışmaları başlayacak. İlçede kurulacak olan Makine Sanayi İhtisas OSB'nin kamulaştırma yapılacak alan miktarı ise tam 315 hektar.

En büyük OSB

Kaynarca bu OSB ile Sakarya'nın en büyük Organize Sanayi Bölgesine ev sahipliği yapacak. Kaynarca makine OSB ayrıca Türkiye'nin de en büyük makine OSB'si olacak. İstimlak yapılacak olan 315 hektarlık alan içerisinde 6 mahalle sınırları yer alacak. Kamulaştırma işlemi Sakarya'nın en büyük istimlak projelerinden biri olacak.

Kredi alternatifi

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş'un geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında açıkladığı gibi, Kaynarca Makine İhtisas OSB'de yapılacak kamulaştırma çalışmaları için kredi kullanılması gündemde. Bu konuda gerekli görüşmeler yapılırken, kredinin istimlak yapılacak alanın büyüklüğünden dolayı gündeme geldiği ve bu sayede işlemlerin hızlanacağı kaydediliyor.

Kaynak: Sakarya Halk

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]