İnfial uyandıran olayda yeni gelişme

Adapazarı İlçesindeki belediye barınağında besleme yapan Sevpati Derneği üyesi bir hayvansever, soruşturma sonucunda para cezasının yanında sorumlu hekime ve personele hayat boyu hayvanlara yaklaşmamaları, hayvanlarla ilgili hiçbir birimde çalışmama cezası verildiğini sosyal medyadan duyurdu.

Adapazarı ilçesindeki belediye barınağında besleme yapan Sevpati Derneği üyesi bir hayvansever, ölen köpekler araca koyulduğu sırada kameraya çekerek bu anları saniye saniye kaydetti.

Belediye görevlilerinin toprağa gömmek için araca topladığı köpeklerden bir tanesinin hareket ettiğini gören hayvanseverler "Köpekleri canlı canlı gömüyorlar!" diyerek tepki gösterdi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler kısa sürede viral olarak büyük tepki toplamıştı. Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu’nun talimatı üzerine konu hakkında soruşturma başlatılırken Adapazarı Belediyesi tarafından resmi sosyal medya hesabından paylaşım yapılarak gereğinin yapılacağı belirtilmişti.

 

SORUŞTURMA SONUÇLANDI

 

Adapazarı ilçesindeki belediye barınağında besleme yapan Sevpati Derneği üyesi bir hayvansever, soruşturma sonucunda para cezasının yanında sorumlu hekime ve oradaki personele hayat boyu hayvanlara yaklaşmamaları, hayvanlarla ilgili hiçbir birimde çalışmama cezası verildiğini sosyal medyadan şu şekilde duyurdu:

 

HAYVANLARLA İLGİLİ HİÇ BİR BİRİMDE…

 

 “Adapazarı belediye barınağında Sevpati tarafından belgelenen vahşet üzerine içişleri bakanımız Sayın Süleyman Soylu'nun görevlendirdiği mülkiye müfettişlerine elimizdeki diğer kanıtları sunup bildiklerimizi belgeler ile paylaşmıştık. Soruşturma sonucunda para cezasının yanında sorumlu hekime ve oradaki personele hayat boyu hayvanlara yaklaşmamaları, hayvanlarla ilgili hiçbir birimde çalışmama cezası verildi. Sorumlu veteriner hekim kültür müdürlüğüne, diğer barınak personeli de başka birimlere gönderildi. Sayın Bakanımız Süleyman Soylu'ya, vahşeti ortaya çıkaran Sevpati’ye bu süreçte bizi destekleyen yurt içinde ve yurt dışındaki hayvansever dostlara, Kihayko başkanımız Metin Yıldırım’a, kihayko il temsilcilerine, Sakarya Doğcankor Derneği Başkanı Özlem Çengel'e çok teşekkür ederiz.”

HABERLİSİN

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]