İmar Barışı toplantısı yapıldı

Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu başkanlığında İmar Barışı toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Valiliği Toplantı Salonu'nda düzenlenen programda konuşan Balkanlıoğlu, kamuoyunda İmar Barışı olarak bilinen bir yasanın çıktığını anımsattı.

Yasanın yılların sıkıntı, ihmallerini gidereceğini belirten Vali Balkanlıoğlu, "Tabi imar ve yapılaşma mahalli idareleri, belediyeleri yakinen ilgilendiren konular. Bir sahanın imara açılması, orada yapılacak yapılara izin verilmesi, imar değişikliği plan revizyonları. Bir de tabi İstanbul gibi büyük metropollerde özellikle daha büyük sorunlar var. Çok yıllar öncesine dayanan bir dizi ihmaller zaman içerisinde kangrenleşiyor ve içinden çıkılamaz sorunlar haline geliyor, vatandaşlara çeşitli mağduriyetlere yol açıyor." diye konuştu.

Balkanlıoğlu, vatandaşa beyaz bir sayfa açma, birçok açıdan bazı sıkıntıları giderilmesi amacıyla bir yasa çıkarıldığını hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi adamın evi var mesela orayı alacak, satacak, ipotek yapacak, kredi alacak, bir değer olarak kullanmak isteyecek fakat üzerinde tapusu olmayınca büyük problem yani her açıdan. Şimdi buna ilişkin hükümet ve meclisimiz tarafından çıkarılan bu imar barışı ile ilgili uygulamalara ilişkin sahada karşılaşılan güçlükler, eksikler, yanlışlar, ayrıntılı bilgileri değerli kardeşlerimiz, müfettiş arkadaşlarımız sizlere anlatacaklar. Bizim de bildiğimiz birçok şey var ama işin uzmanı buradayken bizim anlatmamız da pek doğru olmaz."

Öte yandan bugüne kadar 84 bin 956 başvuru yapıldığı öğrenildi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]