İmam görevden alınacak

Kaynarca İlçesinde cemaatin görevli imamla tartıştıkları için cami yerine kıraathane önünde namaz kılmasıyla ilgili olarak açıklama yapan Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, “İmamı oradaki görevinden alacağız. Artık orada görev yapması olmaz” dedi.

Kaynarca İlçesine bağlı Müezzinler Mahallesinde görev yapan cami imamı A.B.’yi cemaate kötü davrandığı ve tartıştığı gerekçesiyle İlçe Müftülüğüne bildiren vatandaşlar, inceleme başlatılmadığı gerekçesiyle camiye gitmeme eylemi yapmış ve Yatsı Namazını cami yerine kıraathane önünde kılmıştı. Yaşanan bu olay sonrasında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından olayın araştırılmasıyla ilgili talimat verilirken konuyla ilgili olarak Sakarya Müftülüğü tarafından soruşturma başlatılmış ve imam A.B., İlçe Müftülüğüne çağrılarak konuyla ilgili ifadesi alınmıştı.

MÜFTÜ AÇIKLADI

Yaşanan olayla ilgili olarak konuşan Sakarya Müftüsü Hasan Başiş, “Kaynarca İlçemizde yaşanan olaydan dolayı üzüldük. İl Müftülüğü olarak tahkikat başlattık ve neticesini daha sonra açıklayacağız. Oradaki halkımızın da ifadeleri alınacak, imamızın da ifadesi alınıyor. İnşallah neticeyi ortaya çıkaracağız. Camide sadece 1 akşam Yatsı Namazı dışarıda kılınmış, onun haricinde namazlar hep cami içerisinde kılındı. Oradaki halkla da görüştük, herhangi bir tedirginlikte yok. Sadece birkaç kişiyle ilgili sorun var ve bunu ortadan kaldıracağız, imamı da oradaki görevinden alacağız. Bu sıkıntılardan sonra orada görev yapmasını uygun görmüyoruz” dedi.(haberlisin)

 

3 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]