İki yurt hastane olarak kullanılacak

Sakarya’da koronavirüs testi pozitif çıkan vaka sayısı her geçen gün artış gösteriyor. Testi pozitif çıkan ancak genel sağlık durumu iyi olanlar KYK yurtlarında gözetim altında tutulacak. Pamukova İlçe Hastanesi’nin idari kadrosu Arifiye’de görevlendirilecek.

Koronavirüs ile mücadelede Sakarya’da yeni tedbirler alındı. Pamukova ilçe Hastanesi’nin idari kadrosu Arifiye’de bulunan Muhammed Fatih Safitürk Öğrenci Yurdu’nda görevlendirilecek. Sapanca KYK yurdu ve Arifiye’de ki yurt hastaların izole edilmesinde kullanılırken Akyazı’da ki KYK yurdu ile Serdivan’da ki Arif Nihat Asya yurtları da sağlık çalışanlarının kullanımına açılacak. Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir alınan kararlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

112 MERKEZİ GÜÇLENDİRİLİYOR

Sakarya Valisi Ahmet Hamdi Nayir koronavirüs ile mücadelenin etkin bir şekilde devam ettiğini belirterek “İl Pandemi Kurulu toplantılar yapıyor. Eldeki veriler eşliğinde alınması gereken tedbirleri etraflıca görüşüyoruz. Bu doğrultuda Pamukova İlçe Hastanesinin idari kadrosunu Arifiye’de ki KYK yurdumuzda görevlendirmeyi planladık. Pamukova’da ki aile hekimleri görev yapacak. 112 ekibini güçlendirip hastaların Geyve ve şehir merkezine sevklerini sağlayacağız. Hastane kapatılıyor ifadesi doğru değil” dedi

SAĞLIK NEREYİ İSTERSE

İl Sağlık Müdürlüğümüz hangi KYK yurdunu isterse kendilerine tahsis ettiklerini ifade eden Vali Nayir “Şu anda iki yurdumuzun sağlık çalışanlarının hizmetine iki yurdumuzu da hastaların gözetim altında tutulacağı yer olarak İl Sağlık Müdürlüğüne tahsis edildi. Sağlık nereyi isterse orası kendilerine veriliyor. Yarın daha fazla yurt ya da alan isterlerse kendilerine tahsisini gerçekleştireceğiz”

HASTALAR YÖNLENDİRİLİYOR

“Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi aciline ağırlıklı olarak Covid-19 şüphesiyle gelen hastalar müracaat ediyor. Diğer hastalarımız, Yenikent Devlet Hastanesi, Korucuk veya özel hastanelere yönlendiriliyor. Hangi hastanelere hangi vakaların yönlendirileceği belli. 112 ekiplerimiz bu doğrultuda çalışmalarını sürdürüyor”

EVDE KALIN SAĞLIKLI KALIN

Vali Nayir, “Her platformda her şartta vatandaşlarımıza evde kalmaları çağrısı yapıyoruz. Artık alınan tedbirlere uymayanlara cezai işlem yapılmaya başlandı. Virüsün yayılımını önlemenin tek ve en etkili yolu insandan insana. Sosyal mesafe ve diğer tedbirlere riayet edilirse süreci daha kolay atlatırız. 65 yaş ve 20 yaş altı sokağa çıkma yasağına uymayanlara artık cezai yaptırımlar devam edecek. Lütfen kendi sağlınız, sevdikleriniz için alınan kurallara uyalım” dedi. (haberlisin.com)

4 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]