İhraç edilen polisler yargılanıyor

Sakarya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 26 eski emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, 2 tutuklu, bazı tutuksuz sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı. Sanıklardan 12'si tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

Söz verilen tutuklu sanık Alparslan Gök, önceki savunmasını tekrar ettiğini belirterek, "Yaklaşık 13 aydır tutukluyum. Dosyamdaki iddia sadece ByLock'tur. 3 çocuğum var, astım hastasıyım, dar alanda kalamıyorum. Tahliyemi talep ediyorum." dedi.

Diğer tutuklu sanık Ali Aydın da bir önceki ifadesini tekrar ettiğini dile getirerek, "Annem 87 yaşında parkinson ve alzaymır hastası. Ona bakmam lazım. Bank Asya ile ilgili bilirkişi raporunu inceledim, rutin bankacılık işlemlerinin dışında başka bir şey gözükmüyor. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Diğer sanıklar da önceki savunmalarını tekrar ettiklerini belirterek, tahliyelerini talep etti.

Duruşmada görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, 6 sanığın adli kontrol ve yurt dışı yasağı şartıyla tahliyesine, diğer tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan ve 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, Kanun Hükmünde Kararname'yle (KHK) ile ihraç edilen emniyet müdürü, komiser, komiser yardımcısı ve polis memuru 26 sanık hakkında "anayasayı ihlal" suçundan ağırlaştırılmış müebbet, "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan, 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Bir şüphelinin "tehdit" suçundan 3 yıldan 7,5 yıla, bir şüphelinin ise "terör örgütü propagandası" suçundan 1 yıldan 5 yıla kadar hapsi istenen iddianamede, darbe girişiminin ardından yapılan çalışmada, dosyada bulunan Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli emniyet mensuplarının önce açığa alındığı daha sonra KHK ile ihraç edildiği aktarıldı.

Şüphelilerin 17-25 Aralık sürecinden sonra Bank Asya'ya para yatırarak örgüte finansal destek sağladığının anlatıldığı iddianamede, bazı sanıkların ise çocuklarını KHK ile kapatılan Özel Fatih Koleji'ne gönderdiği belirtildi.

İddianamede, bazı şüphelilerin adreslerinde yapılan aramada örgütün elebaşısı Fetullah Gülen'in kitap ve CD'lerinin bulunduğu ifade edilerek, bazı sanıkların terör örgütünün evlerinde kalıp eleman yetiştirdiği, örgütün propagandasını yaptığı ve örgütün haberleşme programı "ByLock"u kullandığının tespit edildiği aktarıldı.

Şüphelilerin örgüt adına himmet verdiği ve topladığının anlatıldığı iddianamede, sanıkların "FETÖ/PDY silahlı terör örgütü" ile süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk arz eden organik bağ kurduğu, üzerilerine atılı "anayasayı ihlal" ve "silahlı terör örgütü üyeliği" suçlarını işlediklerinin anlaşıldığı kaydedildi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]