Hendek'te CHP standına saldırı

Hendek İlçesi'nde, CHP İlçe Gençlik Kolları üyelerinin referandumla ilgili kurduğu 'Hayır' standı 15- 20 kişilik grubun saldırısına uğradı. CHP'nin standı parçalanırken, 3 genç tartaklandı. 3 kişi gözaltına alınırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

CHP İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Muammer Sencer Caddesi'nde referandumla ilgili çalışma yapmak için stant açtı. Gençler, çevredekilere anayasa değişikliğinde neden 'Hayır' kullanılması gerektiği ile ilgili broşür dağıttı. İddiaya göre, bu sırada bir grup, HDP'lilerin stant kurduğunu belirterek CHP'lilerin yanına geldi. Grup, CHP'lilerin stant kurduğunu görürken, partili gençler ile aralarında tartışma çıktı. Gençler dağılırken, bir süre sonra 15-20 kişilik bir grup gelerek CHP'li gençlere saldırdı. CHP'nin standını dağıtanlar, 3 genci de tartakladı. Polis olay yerine gelirken 3 kişiyi gözaltına aldı. Gençler ve parti yöneticileri saldırganlar hakkında şikayette bulundu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Partisinin ilçe başkanlığını ziyaret eden Berhan Şimşek, olay yerine gelerek yaşananlar hakkında bilgi alırken, 'Hayır'ı anlattıklarını belirterek, yaşananları kınayarak, partili gençlere geçmiş olsun dileğinde bulundu.  CHP Hendek İlçe teşkilatı da yapılan saldırıyı kınadı.

CHP Hendek İlçe Teşkilatından yapılan açıklamada, Bu gün Şehit Muammer Sencer caddesinde resmi makamlardan izin alınarak, CHP Hendek Gençlik Kollarının açmış olduğu "HAYIR" masasına demokrasi ve kardeşlikten nasibini almamış bir gurup yobaz tarafından saldırı gerçekleşmiştir.  Vatan, Millet, Barış, Özgürlük ve Demokrasi düşüncesini savunan gençlerimize yapılan saldırıyı kınıyor, saldırı emrini verenlerin emniyet güçlerimizce açığa çıkartılmasını bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

Hendek'te, CHP İlçe Gençlik Kolları üyelerinin referandumla ilgili kurduğu 'Hayır' standı 15- 20 kişilik grubun saldırısına uğramıştı. CHP'nin standı parçalanırken, 3 gencin tartaklandığı iddia edildi. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alınırken, olaydan sonraki yaşananlar kameralara yansıdı.

CHP İlçe Gençlik Kolları üyeleri, Hendek Muammer Sencer Caddesi'nde referandumla ilgili çalışma yapmak için stant açtı. Gençler, çevredekilere anayasa değişikliğinde neden 'Hayır' kullanılması gerektiği ile ilgili broşür dağıttı. İddiaya göre, bu sırada bir grup, HDP'lilerin stant kurduğunu belirterek CHP'lilerin yanına geldi. Grup, CHP'lilerin stant kurduğunu görürken, partili gençler ile aralarında tartışma çıktı. Gençler dağılırken, bir süre sonra 15-20 kişilik bir grup gelerek CHP'li gençlere saldırdı. CHP'nin standını dağıtanlar, 3 genci de tartakladı. Polis olay yerine gelirken 3 kişiyi gözaltına aldı. Gençler ve parti yöneticileri saldırganlar hakkında şikayette bulundu.

Olayla ilgili soruşturma sürerken, olayın ardından yaşananlar kameralara böyle yansıdı:

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]