Hendek polisinden tarihi operasyon

Hendek İlçe Emniyet Müdürlüğüne Bağlı ekipler, ilçemizde yaptıkları ev ve araç aramalarında toplamda 200 gr esrar (Hint Keneviri) ve çok sayıda kaçak tarihi eser silah ve kama ele geçirdi. Olayla ilgili 4 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliğine bağlı ekipler yapmış oldukları istihbari çalışmalar sonucunda E.B, İ.B, T.D ve V.K isimli şahısların İlçemizde uyuşturucu hap sattıkları bilgisine ulaştı. Dereboğazı Mahallesindeki adreslere çok sayıda polis ile birlikte şahısların evlerine giden ekipler gördükleri manzara karşısında şok oldular. Eş zamanlı operasyonla evlere baskın yapan ekipler T.D isimli şahısın evinden tarihi eser niteliğinde 2 adet yivli tüfek, 3 adet tabanca 1 adet markasız tabanca, 2 adet kama ve bunlara ait çok sayıda fişek ve T.D’nn üzerinden ise 1944 yılın ait tabaca ele geçirildi. Ayrıca yapılan aramada ise 30 gr esrar (hint keneviri) ve 13 adet uyuşturucu hap bulundu.

Eş zamanlı operasyon yapılan bir diğer ev ise E.B ve İ.B’ye ait. Yapılan ev aramasında 170 gr satışa hazır hale getirilmiş esrar diye tabir edilen hint keneviri ele geçirildi. Şahsın arabasında ise eski yıllara ait bir adet tabanca ele geçirildi.

Olayla ilgili olarak Cumhuriyet savcısının talimatıyla şüpheliler gözaltına alındı. Şahısların Emniyetteki sorgularından ardından adliyeye sevk edilen E.B, İ.B, T.D ve V.K tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Yetkililer, halkın huzur, güven ve sağlığını tehtid eden bu gibi şahıslara karşı operasyonların devam edeceğini söylediler. Ayrıca yetkililer suç ve suçlularla mücadelede vatandaşlarımızın bu gibi durumlarda birimlerine yardımcı olmalarını ve 155 Polis Merkezimize haber vermelerini ifade ettiler.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]