Hendek Eğitim Fakültesi Aytaç Hoca'yı gözyaşlarıyla andı

Hendek Eğitim Fakültesi'nde çok sevilen bir isim olan Dr. Aytaç Kaya'nın vefatı Eğitim Fakültesini yasa boğdu.

Bir süredir yakalandığı amansız hastalıkla mücadele eden ve geçtiğimiz günlerde vefat eden SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Bilgisayar Teknolojileri Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Çetin Kaya için SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi konferans salonunda anma programı düzenlendi.

Anma programına Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Dekan Yardımcıları, Öğretim Üyeleri, Öğretim Görevlileri ve Öğrenciler katıldı.

Laboratuara adı verilecek

Önceki gün vefat eden Dr. Aytaç Kaya’nın adının yaşatılması için Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan çalışmaları başlatarak Eğitim Fakültesinde Laboratuar’a adının verileceğini ifade etti.

Özellikle Dr.Aytaç Hocanın sürekli kullandığı Laborautar’a adı verilecek.

Meslektaşlarının ve öğrencilerinin gözyaşlarına hakim olamadığı anma programında vefat eden Dr. Aytaç Kaya için dua edilerek helallik istendi.

Anma programında BÖTE Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mübin Kıyıcı konuşma yaptı.

SAÜ Hendek Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan yaptığı konuşmasında “ Aytaç Kaya hocamızla mesai yapmaya fırsat bulmasam da onunla ilgili arkadaşların ve öğrencilerin güzel sözleri bende her daim iyi, sakin, işini iyi yapan bir akademisyen, çok iyi bir hoca ve iyi bir aile babası oldu düşüncesini bıraktı. Yetiştirdiği öğrencileri, bilginin yanında onlara kazandırdığı insani değerlerle birlikte Aytaç hocamıza sonsuza kadar yaşatacak, şunu öğrendim diye başlayan sözlerle anılmak bir hoca olarak hepimizin varmak istediği nokta. Şundan eminim ki Aytaç hocamızın ekmek verdiği her bir öğrencinin aklında ve dilinde bu sözleri bulunmaktadır. Genç yaşına rağmen kat ettiği akademik yol, bilim insanı olarak alanında kazandırdığı önemli çalışmaları arkasından gelen genç akademisyenlere de örnek olacak niteliktedir. Akademik çalışmalarında gösterdiği titiz, özverili, detaylı özenli yaklaşım gerek bölümü gerekse alanında her daim model olarak gösterilecektir. Bu vesile ile yüce rabbimden kendisine rahmetini esirgememesini, geride kalan ailesine ve bizlere sabır vermesini diliyorum. Ruhu şad olsun” dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan’ın konuşmasının ardından Dr. Aytaç Kaya’nın babası Kemal Kaya gözyaşı dökerek yaptığı duygu dolu konuşması salondakileri gözyaşlarına boğdu.

Kardeşi Aykut Kaya ise gözyaşlarını tutamayarak konuşma yapamadı.

Anma programı sonrası Eğitim Fakültesi Bahçesinde Lokma ikramı yapıldı.

'SAÜ yasta' haberi için tıklayınız

 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]