Hendek cinayetinde sanıklar hakim karşısında


Hendek'te cinayetle sonuçlanan baba ile oğluna yönelik silahlı saldırının sanıklarının yargılanmasına başlandı. 

Hendek ilçesinde Beştepeler Caddesi'ndeki kıraathanenin önünde 16 Aralık'ta yaşanan olayda Hikmet Usta, tartıştığı Kadri Sakci ve oğlu Burhan Sakci'yi tabancayla vurmuş. Saldırıda Kadri Sakci hayatını kaybetmişti.

Katil zanlısı Usta, Bursa'da gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Haklarında dava açılan sanık Usta ve tutuksuz sanık R.E'nin yargılanmasına Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesinde başlandı.

Sanıklardan Usta, ölen Kadri Sakci ve oğlunu daha önce tanımadığını ileri sürerek, olay günü neler yaşandığını hatırlamadığını öne sürdü. 

Diğer sanık R.E ise olay günü Usta'nın kendisini çağırarak içki içmek istediğini söylediğini ifade ederek; "Uzakta olduğumu ve gelemeyeceğimi söyledim. "Daha fazla içme, taksi yollayayım" dedim. Kendisini eve götürmek için olay yerine geldim. Maktul ve sanık ayaktaydı. Maktul Kadri Sakci "Bana mı küfrediyorsun?" diyerek sanığın üzerine yürüdü. 'Oğlumun yanımda, küfür etme" diyordu.Araya girdim. Usta'nın sarhoş olduğunu ve takmamalarını söyledim. "Götüreceğim" dedim. O arada silah patladı" diye konuştu.

Silahlı saldırıda yaralanan Burhan Sakci ise babasıyla arkadaşının sohbet ederken sanığın gelerek "dağılın buradan" diyerek küfürler ettiğini anlattı. Babasının sanığa tepki gösterdiğini belirten Sakci; "Babam "Çocuğum var, utanmıyor musun?"dedi. Hikmet Usta'nın silahını ateşlediğini gördüm. Belimde sıcaklık hissettim. Yere yığıldım. Babam da karnını tutup yere düştü" dedi. 

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksik belgelerin tamamlanması için duruşmayı ileri tarihe erteledi.
5 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]